Bıçakçılardan Kurban Mesaisi

Bıçakçılardan Kurban Mesaisi

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurban kesecek Başkentli vatandaşlar bıçaklarını bileyletmek için bıçakçılara akın ederken, bıçakçı ustaları da vatandaşları kalitesiz bıçaklar konusunda uyardı.

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM

 

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala körelen bıçaklarını kesim için bileyletmek isteyen vatandaşlar bıçakçılara akın ediyor. Ulusta 88 yıllık bıçakçılıkla uğraşan işletmenin 4. Nesli olan Sinan Demirdöven, kurban kesecek Başkentli vatandaşları kullanacakları bıçaklar konusunda uyardı. Demirdöven, “Sevap kazanayım derken günaha girmeyin. Kurbanlıklarınızı bilen kişi ya da kasaplar tarafından doğru bıçaklarla kesin. Yanlış bıçak kullanarak kurbanlıklara işkence yapmayın” dedi.

GERÇEK USTALAR TERCİH EDİLMELİ

Kurban kesilirken hayvanın acı çekmemesi için seyyar olan bıçak bileyicilere vatandaşlarımızın tamah etmemesi gerektiğini vurgulayan Demirdöven, “Kurban bıçaklarının ağızları düzgün olarak açılmış ve çapaklarından arındırılmış olması gerekir. Kesilen hayvanın eziyet çekmemesi adına, bıçakların gerçek ustalar tarafından bileylenmelidir. Ağzı kötü bileylenmiş bıçaklar hem kesen kişiye daha da önemlisi kesilecek hayvana çok büyük bir eziyet olacaktır” diye konuştu.

TSE BASKISI OLUP OLMADIĞINA DİKKAT EDİLMELİ

Vatandaşların bıçak alırken üzerinde TSE baskısı olup olmadığına dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Demirdöven, “Malum Çin malı ürünler ülkemizde ciddi şekilde bir pazar oluşturmaktadır. Bu nedende dolayı ucuz bıçak satışı altında ülkemizde kalitesiz ve standartlara uymayan bıçaklar satılmaktadır. Bu durum hem ülkemizde alın teriyle üretim yapan üreticilerimizi hem de kullanıcı olan vatandaşlarımızı etkilemektedir. Kalite standartlarına uymayan bıçaklar saplarında ve metalinde bakteri oluşumuna, temizlenme zorluğuna ve metalinde tehdit eden mikropları barındırmasına müsaittir. Bu yüzden bıçak alacak vatandaşlarımızın aldığı bıçakların kalitesine dikkat etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

ESNAF BEKLETİNLERİNİ KARŞILAYAMIYOR

Kurban Bayramı sebebiyle satışlarda ciddi bir artış bekleyen esnafın henüz istediğini bulamadığına değinen Demirdöven, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum hem vatandaşlarımızı hem de esnafımızı mağdur ediyor. Ayrıca vatandaşlarımızın kurban bağışı yapmaları ve yeni neslin dini vecibelere olan bağlılığın azlığı işlerimizi çok düşüyor. Geçmiş senelerde yaşanan bayram havası her sene ciddi bir şekilde azalıyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.