Bilinçsiz ağrı kesici alan gencin midesi delindi

Bilinçsiz ağrı kesici alan gencin midesi delindi

Konya’da karın ağrısı şikâyeti olduğu için ağrı kesici kullanan ve ağrı kesicilerden midesi delinen Onur Töngel zamanında yapılan müdahale sayesinde hayati tehlikeyi atlattı.

Özel bir şirkette CNC operatörü olarak çalışan 23 yaşındaki Onur Töngel karın ağrısı şikâyeti ile ağrı kesici kullanmaya başladı. Kısa süre sonra ağrıları artan Töngel özel bir hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerde midesinin delindiği ortaya çıkan genç, ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

iceri111.jpg

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Cumbul acil müdahalenin hayat kurtardığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

Mide delinmesinde, mide içi karına yayılacağı için çok erken ve acil müdahale gerekmektedir. Hastamızı acil ameliyata aldık ve mide delinmesi kısmını onardık. Burada toplumda yanlış bilinen bir durum var. Nedeni bilinmeyen karın ağrısında ağrı kesici kullanılmaması lazım. Mide ülserinde ağrı kesiciler kanamaya ve mide delinmesine yol açıyor. Hastamız da karın ağrısı şikâyetinde ağrı kesici kullandıktan sonra midedeki ülser, tamamen iyileşecekken delinmesi sonucu ameliyatlık hale geldi. Hastamızın genel durumu iyi. Yaranın iyileşmesi için birkaç gün yeme içme olmayacak. Midesi ve karnı ağrıyan, apandisit şüphesi olan ağrı kesicilerle durumu maskeleyebiliyor. Geç kalınmış bir vaka haline geliyor ameliyatı da zorlaşıyor. Hem hasta hem de bizim açımızdan sıkıntı yaşanabiliyor.”

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.