Gazete İlk Sayfa
  • Resmi İlan
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
24
00:44 İYİ Partili Çömez hakkında soruşturma başlatıldı
00:41 Otoyolda feci kaza: 3 ölü 1 yaralı
00:20 Haymana Seyran Kaplıcasının açılışı ertelendi
23:03 Şarkıcı Cansever hayatını kaybetti
22:57 Ağaca çarpan motosikletin sürücüsü öldü
22:51 Bakan Çiftçi: Her 100 bin vatandaşımıza bir polis merkezi planlıyoruz
22:41 Edirne'de iki otomobilin çarpıştığı kazada yaralanan Fatma Aslan yaşamını yitirdi
22:21 Ağabeyini bıçakla yaraladı, yengesini öldürdü
22:01 Hatay’da yayla yolunda kamyon ile otomobil çarpıştı: 9 kişi yaralandı
21:41 Bursa’da samanlık yangını
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeri
  3. Güncel
  4. Binance CEO’su Changpeng Zhao'ya yurt dışı çıkış yasağı şoku!

Binance CEO’su Changpeng Zhao'ya yurt dışı çıkış yasağı şoku!

ABD yargıcı, Changpeng Zhao’ya hakkındaki inceleme talebi karara bağlanana kadar yurt dışı çıkış yasağı getirdi.
YAYINLAMA: 28 Kasım 2023 Salı 12:00
GÜNCELLEME: 28 Kasım 2023 Salı 12:22
Binance CEO’su  Changpeng Zhao'ya yurt dışı çıkış yasağı şoku! 1 16

ABD hükümeti, geçtiğimiz hafta Binance’in kara para akladığı ve yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle toplam 4,3 milyar dolar para cezası ödeyeceğini duyurmuştu.

Şirketin CEO'su Changpeng Zhao, ABD hükümetiyle yapılan anlaşma kapsamında görevinden ayrılmayı kabul etmişti.

Binance CEO’su  Changpeng Zhao'ya yurt dışı çıkış yasağı şoku! 2 26

ABD federal yargıcı, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e yönelik kara para aklama ve yaptırım yasalarını ihlal suçlamaları sebebiyle şirketin eski CEO'su Changpeng Zhao’ya yurt dışı çıkış yasağı getirdi.

Binance CEO’su  Changpeng Zhao'ya yurt dışı çıkış yasağı şoku! 3 36

Seattle’daki ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Richard Jones, Changpeng Zhao’nun, hakkındaki inceleme talebi karara bağlanana kadar vatandaşı olduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) dönmemesi gerektiğine karar verdi. Avukatları ise eski CEO’nun kaçma riski bulunmadığını söyleyerek, seyahat edebilmesini istemişti.

Binance CEO’su  Changpeng Zhao'ya yurt dışı çıkış yasağı şoku! 4 46

Duruşması 23 Şubat’ta görülecek olan Changpeng Zhao, 175 milyon dolarlık kefalet karşılığında serbest bırakılmıştı.

ABD hükümeti ise BAE ile suçluların iadesi anlaşmasının olmaması nedeniyle Changpeng Zhao’nun ülkeye dönüşünün güvence altına alınamayabileceği için yurt dışı yasağı kararı aldı.

Binance CEO’su  Changpeng Zhao'ya yurt dışı çıkış yasağı şoku! 5 56

NE OLMUŞTU?

ABD tarafından yapılan açıklamaya göre Binance, lisanssız para aktarma işi yürütmek, BSA'yı ihlal etmek ve yasaklanmış işlemleri gerçekleştirmek suçlarını kabul etti.

Ayrıca yapılan açıklamada Binance'in Hamas, IŞİD, El Kaide gibi örgütlere ve ABD'nin yaptırım uyguladığı Suriye, Kuzey Kore, İran gibi bölgelerdeki kişilere karşı önlem almadığını kaydedildi. Açıklamada ayrıca teröristlerle ve fidye yazılımı saldırganlarına karşı şüpheli işlemleri önlemeye ve raporlamaya yönelik programların uygulanmadığı belirtildi.

Binance CEO’su Zhao, anlaşma kapsamında istifa etmeyi ve 50 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

Binance CEO’su  Changpeng Zhao'ya yurt dışı çıkış yasağı şoku! 6 66

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in Changpeng Zhao’dan sonra yeni CEO’su Richard Teng olmuştu. Teng, daha önce de şirketin yönetiminde yer alan bir isim.

Gazete İlk Sayfa © 2012
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Kişisel Verilerin Korunması
  • Ankara Haberleri
  • Keçiören Haberleri
  • Altındağ Haberleri
  • Sincan Haberleri
  • Mamak Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Gazete İlk Sayfa
Haberler
  • Resmi İlanlar
  • Manşetler
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
  • Eğitim Haberleri
  • Dünya
  • Sağlık
  • Polis - Adliye
  • Yaşam
  • Kim Kimdir?
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Seçim
  • Medya
  • Haber Editörü
  • Kamu Personel Alımı
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin