"Bir Anadolu Şenliği" Hakkari’de perdelerini açtı

"Bir Anadolu Şenliği" Hakkari’de perdelerini açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen "Bir Anadolu Şenliği", Hakkari’den başlayarak bölgedeki kültür ve sanat etkinliklerini iki haftalık bir programla vatandaşlarla buluşturuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü öncülüğünde organize edilen "Bir Anadolu Şenliği", ilk durağı olan Hakkari’de başladı. Şehir merkezinden Yüksekova’ya, Çukurca’dan Şemdinli ve Derecik ilçelerine kadar uzanacak program, 4 Eylül’e kadar devam edecek. Şenlik kapsamında sinema gösterimleri, konserler, Devlet Tiyatrosu, opera ve bale performansları ile gezici kütüphaneler gibi çeşitli kültür-sanat etkinlikleri hayata geçirilecek. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, programın Hakkari’nin doğal ve kültürel güzelliklerini tanıtmayı hedeflediğini vurguladı. Şenliğin önümüzdeki haftalarda Şırnak, Tunceli, Bitlis ve Bingöl’de de düzenleneceği kaydedildi.

senlik-2.jpg

"KIŞI AYRI GÜZEL, YAZI AYRI GÜZEL"

Hakkari Valisi Ali Çelik ise şehirde 2 alanın turizm bölgesi olarak ilan edildiğini söyleyerek, "Özellikle kış turizm potansiyelinin olduğu alanlar, ileriye dönük olarak planlama ve çalışma aşamasının içine alındı. İkinci aşama da 'Bir Anadolu Şenliği'nin planlamasıydı. Şenliğin hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Konuşmasında Hakkari'nin doğasından ve insanından bahseden Çelik, "Hakkari huzurun, dağların, kardeşliğin sevginin şehri. Burada herkes kalbinin üzerine elini koyarak birbirlerini selamlıyor. Buradan hepinizi kalben selamlıyoruz. Herkesi Hakkari'ye bekliyoruz. Gerçekten bu güzel coğrafya, dağcılıktan kampçılığa, trekkingden inanç turizmine kadar birçok turizm potansiyelini barındırıyor. Hakkari'nin kışı ve yazı ayrı güzel." değerlendirmesini yaptı.

Çelik, Hakkari halkının zorluklara rağmen kardeşlik, dayanışma ve birlik içinde olmayı benimsediğini belirterek, kentin daha güçlü bir geleceğe sahip olacağına inandığını ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle de turizmin, bölgedeki istihdam sorununa çözüm üretecek önemli bir dinamik olacağının altını çizen Ali Çelik, "Hakkari'miz de inşallah turizm potansiyeliyle öne çıkacak. Hem yurt içinde hem de yurt dışında kendini gösterecek." diye konuştu.

senlik-3.jpg

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINDAN "BİR ANADOLU ŞENLİĞİ" AÇIKLAMASI

Bakanlığın NSosyal'deki hesabından yapılan paylaşımda, şenliğin Hakkari'de bugün coşkuyla başladığı hatırlatıldı. Terörsüz, huzurlu ve güçlü bir Türkiye için kültür ve sanatla buluşulduğu belirtilen paylaşımda, "Kadim kültürümüzün izlerini taşıyan 'Bir Anadolu Şenliği' bugün Hakkari'de, Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan'ın katılımıyla başladı. Konserlerden tiyatroya, çocuk etkinliklerinden halk oyunlarına kadar kültürümüzün tüm renkleriyle il il dolaşarak birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştireceğiz." ifadeleri kullanıldı. Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlayan şenliğin Hakkari'de 4 Eylül'e kadar devam edeceği kaydedildi.

"BİR ANADOLU ŞENLİĞİ" HAKKINDA

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda bu yıl ilk kez düzenlenen "Bir Anadolu Şenliği", 5 farklı şehirde hayata geçiriliyor. Şenlik Hakkari'nin ardından sırasıyla 5-11 Eylül'de Tunceli, 12-18 Eylül'de Şırnak, 19-25 Eylül'de Bingöl ve 22-28 Eylül Bitlis'te yapılacak. Eski Belediye Alanı'ndaki ana sahnede Murat Dalkılıç, Bengü, Ferat Üngür ve Yudum, Yüksekova Stadyumu'nda ise Merve Özbey, Oğuzhan Koç, Delil Dilanar, Rojin ve Nevzat Çiftçi sevenleriyle buluşacak.

Hakkari'de Grup Tillo, Colemerg Collective, Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu ve İstanbul Devlet Opera ve Balesinin özel etkinlikleri de gerçekleştirilecek. Merzan Şehir Stadyumu ve Mevlana Parkı'nda kurulacak Çocuk Köyü, sahne gösterileri, tiyatro oyunları, atölyeler ve oyun alanlarıyla çocuklarla buluşacak. Bursa Devlet Tiyatrosunun "Harikalar Mutfağı" ve İzmir Devlet Tiyatrosunun "Orfin'in Müzik Kutusu" oyunları ise minik izleyicileri ağırlayacak.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, sinema tırı ve gezici kütüphane de şenlikte olacak. Ayrıca Erzurum Devlet Tiyatrosunun "Yeşilçam", Ankara Devlet Tiyatrosunun ise "Eyvah Nadir" oyunu şenlikte sahnelenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.