Bir ev depremde bir ev selde gitti

Bir ev depremde bir ev selde gitti

Adıyaman’da yaşayan Mehmet Alptekin, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evini kaybetti. Depremin ardından 15 Mart’ta yaşanan sel felaketinde ise geriye kalan son varlığı olan diğer evi büyük hasar gördü.

Adıyaman'ın Tut ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Mehmet Alptekin’in yaşadığı ev, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerle ağır hasar aldı. Deprem sonrası diğer evinde yaşayan Mehmet amca, bu kez de 15 Mart’ta yaşanan sel felaketinde ağır yara aldı. Kaldığı diğer evinin içerisine de sular dolan Mehmet amca, kalan son varlığını da kaybetti.

haber-ici-009.jpg

SELDE ENİŞTESİNİN EVİNDEYDİ

Mehmet amcanın, Reşadiye Caddesi'ndeki babadan kalma evi depremde ağır hasar alınca kontrollü şekilde yıkıldı. Mehmet Alptekin'in Cumhuriyet Mahallesi'ndeki diğer evi de 15 Mart'ta yaşanan sel felaketinde balçık ve moloz yığınlarının içinde kaldı. Evi kullanılamaz hale gelen Mehmet Alptekin, hem depremin hem de selin neden olduğu tahribatın üzüntüsünü yaşıyor. Mehmet Alptekin, Tut ilçesinde daha önce de sel yaşandığını fakat böylesini ilk defa gördüğünü söyledi.

haber-ici-2-002.jpg

Sel sırasında akrabasının evinde olduğunu anlatan Alptekin, "Böyle sel hiç görmedik. Bu sel değil bir afet. Yukarıdan sel geldi. Evimizin önünde dut, ceviz, erik ağaçları vardı. Hepsi gitti. Oturulamaz hale geldi. Öteki evim depremde ziyan gördü. Orayı yıktılar, taşıdılar. Burası da selden ziyan gördü. Selde eniştemin evindeydim. Burada olsaydım ben de sele kapılırdım" dedi. Ayrıca Mehmet Alptekin, ilçede tutunduğu son dalın da koptuğunu, artık Mersin'de yaşayan oğlunun yanına gideceğini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.