AFAD açıkladı: Bir ilimizde çalışmalar sona erdi

AFAD açıkladı: Bir ilimizde çalışmalar sona erdi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerde Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'da binlerce bina yıkıldı.

AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. Saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki şiddetli deprem başta Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa olmak üzere birçok kentten hissedildi. Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

ŞANLIURFA'DA ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

AFAD'tan yapılan son dakika açıklamasına göre; Depremden etkilenen Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Şanlıurfa'daki arama kurtarma ekiplerinin ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illere sevk edildiği açıklandı. AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.