Bisikletli Ankara’da sona gelindi: Çevreci ve ekonomik olacak

Bisikletli Ankara’da sona gelindi: Çevreci ve ekonomik olacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, ‘Bisikletli Ankara’ projesinde gelinen son durumu verdiği mülakatta anlattı. Alkaş, “Mansur Yavaş’ın göreve gelmesiyle sağlıklı, çevreci ve ekonomik olan bir ulaşım vizyonu ortaya koyuldu” dedi.

Ankara, ABB’nin ortaya koyduğu yenilikçi çalışmalarla çok yakında bisikletin de başkenti olacağı sinyallerini veriyor. , ‘Bisikletli Ankara’ projesinin hayata geçmesiyle birlikte, ister ulaşım ister spor amaçlı, bisiklet kullanmak isteyenler cep telefonlarında indirecekleri program sayesinde uygun fiyatla bisiklet kiralayabilecek.

n2.jpg

OTOMOBİL ODAKLI ULAŞIM YANLIŞ

“Ankara’nın daha önceki ulaşım planlaması genel olarak otomobil odaklı olarak düzenlenmişti” şeklinde konuşan Alkaş, “Bu durum kentimizde ulaşımdan kaynaklı emisyon oranlarının ve trafikte geçirilen sürelerin artmasına neden oldu. Dolayısıyla vatandaşlarımız bu durumdan olumsuz etkileniyor” ifadelerinde bulundu.

n3.jpg

ANKARA ULAŞIM ÇALIŞTAYINDA KARAR VERİLDİ

İlk olarak bisikletli ulaşım konusunda sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, üniversitelerin ve yerel yönetim temsilcilerinin katılım sağladığı “Ankara Ulaşım Çalıştayı” düzenlendiğini dile getiren Alkaş, “Bu çalıştay sonucunda ortaya çıkan fikirler doğrultusunda kent genelinde bisiklet yollarının güzergâhları belirlendi ve bu güzergâhlar “Bisiklet Lansmanı” ile kamuoyuna duyuruldu. Sürecin sonunda belirlenen güzergâhlarda bisiklet yolu inşaatları başladı” diyerek proje sürecine ilişkin bilgileri paylaştı.

n1.jpg

2023 YILINDA PEDALLAR ÇEVRİLECEK

Bir başka proje olan 5,2 milyon avroluk Avrupa Birliği destekli SMART Ankara projesi dahilinde başkente 408 adet elektrikli bisiklet alınacak. Sözleşmesi imzalanan proje kapsamında ilgili firmalarla görüşmeler sürdürülüyor. Pandemi sürecinde etkili olan tedarik sorunun aşılması ve mobil uygulama kiralama yazılımının sözleşme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte 2023 yılının ilk çeyreğinde elektrikli bisiklet paylaşım sisteminin de hizmete girmesi planlanıyor.(Kaynak: Bizim Ankara)

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.