Bittikçe Yapmak İsteyeceksiniz! Sofranızdan Eksik Etmeyeceğiniz Pancar Turşusu...

Bittikçe Yapmak İsteyeceksiniz! Sofranızdan Eksik Etmeyeceğiniz Pancar Turşusu...

Bittikçe Yapmak İsteyeceksiniz! Sofranızdan Eksik Etmeyeceğiniz Pancar Turşusu...

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu, yüzyıllardır sofralarımızı süsleyen ve sağlığımız için faydalı bir besin olarak kabul edilen bir yiyecektir. Bu geleneksel lezzetlerden biri olan pancar turşusu, son zamanlarda tekrar popülerlik kazanmış ve sağlıklı beslenme trendlerinin bir parçası haline gelmiştir.

SAĞLIĞINIZA YARARLI

Pancar turşusu, içeriğindeki zengin lif, vitamin ve antioksidanlarla bilinir. Bu lezzetli turşu, vücudu zararlı serbest radikallerden koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidanlar içerir. Aynı zamanda sindirim sağlığını destekleyen lif bakımından da zengindir. Pancar turşusu, düşük kalorili bir atıştırmalık olarak da tercih edilir.

pancarr.jpg

PANCAR TURŞUSU

Malzemeler

1 kg pancar

sirke

sarımsak

kaya tuzu

Yapılışı

Pancarların kabuğunu soyup iri parçalar halinde dilimliyoruz. Tencereye koyup üzerini bir parmak geçecek kadar su ekliyoruz. Kapağını kapatıp pancar hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz. Biraz ılımasını bekliyoruz. 1 litrelik kavanoz için 2-3 diş sarımsak 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu 1 çay bardağı üzüm sirkesi Kavanozun altına, araya ve üste birer parça sarımsak koyarak pancarları yerleştiriyoruz. Tuzunu, sirkesini ekliyoruz.

Pancarı haşladığımız suyla kavanozu tamamlıyoruz. Yeni, kaynamış kapakla 3 geri 1 ileri tekniğiyle sıkıca kapatıyoruz. En az 2-3 gün bekliyoruz sonra yemeğe hazır artık. Özellikle balık yanına meze İstediğiniz miktarda pancar turşusunu minik parçalara bölün. 1 diş ezilmiş sarımsak, yarım limon suyu, bir tutam dereotu, turşu suyu ekleyerek karıştırıyoruz.

Balıkla birlikte sarımsak tüketmek elde edeceğiniz faydayı katlıyor. Bu meze de bunun için nefis bir seçenek

Afiyet olsun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.