'Biz Başkentiz'

'Biz Başkentiz'

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası hakkında paylaşımda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi Twitter hesabı üzerinden Halk Sağlığı Haftası hakkında bir video paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, konu ile ilgili yaptığı açıklama işe şöyle;

Biz Başkentiz. 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kutlu olsun. Ankara Büyükşehir Belediyesi.

3-9 EYLÜL HALK SAĞLIĞI HAFTASI

Ülkemizde 2001 yılından başlayarak, her yıl 3-9 Eylül tarihleri arası Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın Halk Sağlığı Haftası olarak kutlanmasındaki amaç halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine ve bu alanda yapılan çalışmalara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmaktır.

Halk sağlığı hastalıkları önlemeyi, yaşamı uzatmayı ve sağlığı geliştirmeyi amaç edinmiştir
Halk sağlığı, organize edilmiş çalışmalarla, çevre sağlık koşullarını düzelterek, bireylere sağlık bilgisi vererek, bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıkları önleyerek, hastalıkların erken tanı ve tedavisini sağlayarak, her bireyin sağlığını sürdürecek bir yaşam düzeyini sağlayacak biçimde yaşamın uzatılmasını, beden ve ruh sağlığı ile çalışma gücünün arttırılmasını sağlayan bir bilim ve sa­nattır. Halk sağlığı hastalıkları önlemeyi, yaşamı uzatmayı ve sağlığı geliştirmeyi amaç edinmiştir.

Hastalıklarla ilgili her türlü sağlık eğitimi, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamındadır
Halk sağlığı tanımında vurgulanan hastalıkların önlenmesi, yaşamın uzatılması ve sağlığın geliştirilmesi ancak koruyucu sağlık hizmetlerinin toplum içerisinde yaygınlaştırılmasıyla mümkündür. Risk gruplarının izlemleri, aşılamalar, kanser ve diğer kronik hastalıkların taramaları, HIV/AIDS, viral hepatitler gibi bulaşıcı hastalık taramaları, sağlıklı olma ve hastalıklarla ilgili her türlü sağlık eğitimi koruyucu sağlık hizmetleri kapsamındadır.

COVID 19 pandemisi sırasında halk sağlığının ve hastalıklardan korunmanın önemi bir kere daha anlaşılmış, korunmada aşılar, el yıkama ve maske kullanımı gibi uygulamalar ön plana çıkmıştır. T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye için 2022 yılı Halk Sağlığı Haftası temasını ‘Kronik Hastalıklarda Tarama ve İzlemler’ olarak belirlemiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.