BMC’nin savunma sanayii yatırımları Ankara’ya alındı

BMC’nin savunma sanayii yatırımları Ankara’ya alındı

Savunma sanayinin önemli parçalarından biri olan Altay Tankı başta olmak üzere BMC’nin savunma sanayii yatırımları Sakarya’dan Ankara’ya alındı.

Resmi Gazetede bugün yayınlanan kararnameye göre, 2018 senesinde alınan Bakanlar Kurulu Kararı’ndaki Sakarya ibaresi olarak geçen bölümler Ankara olarak değiştirildi.

İLK PROTOTİP SAKARYA’DA GELİŞTİRİLDİ

5 sene önce savunma sanayii yatırımları için araçlar üretim tesisi ve muhtelif sistemler yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilen BMC, Altay Tankı’nın Sakarya’ prototipini geliştirmişti.

GÜNDE 8 TANK ÜRETİLECEK

Altay Tankı’nın da seri üretiminin de yapılacağı tesisin inşa faaliyetleri son sürat devam ediyor. Ankara’daki tesiste yılda 1.000 adet tank, 6x6, 8x8 vb. araç üretilmesi hedefleniyor. İlk 4 yıl içerisinde 250 tanklık ilk partinin teslimatı da planlanıyor.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.