BM'den çarpıcı açıklama: Gazze'deki durum 'Felaket' boyunda

BM'den çarpıcı açıklama: Gazze'deki durum 'Felaket' boyunda

33 binden fazla masum sivili katleden İsrail’in saldırıları devam ederken, BM'den Gazze'deki son durumla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. BM, bölgedeki durumu 'felaket' olarak nitelendirdi.

7 Ekimden beri İsrail’in Gazze’deki soykırımı sürerken, bölgedeki duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Birleşmiş Milletler’in (BM) işgal altındaki Filistin Bölgesi İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, insani durumun tek kelimeyle felaket olduğunu söyledi.

"GAZZE AKIL ALMAZ ACILARLA BOĞUŞUYOR"

Gazze'de yaşanan ekonomik ve insani kriz, kıtlık tehlikesiyle daha da derinleşiyor. Bölgedeki sıkı ambargo ve altyapı sorunları, temel ihtiyaçların karşılanmasını zorlaştırıyor ve insanların gıda güvenliği üzerinde ciddi bir tehdit oluşturuyor. Dolayısıyla bu konuda açıklamalar yapan McGoldrick şunları kaydetti:

"Gazze nüfusunun yarısının muhtemel bir kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya, çocuklar arasındaki yetersiz beslenme sorununun daha önce görülmemiş seviyelere ulaştı. Uluslararası toplumun 7 Ekim 2023’ten bu yana "akıl almaz acılarla" boğuşan Gazze halkına yardımlarını artırmaya hazırım. Ancak bunun için İsrail’in engelsiz ve güvenli insani erişime izin vermesinin gerekiyor." dedi. Ayrıca McGoldrick, İsrail'in bölgeye gidecek insani yardımlara kolaylık sağlama yönündeki taahhütlerinin memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

YETERSİZ BESLENME HAYATTAN KOPARIYOR

Gazze'de son dönemde yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybeden çocukların sayısı endişe verici şekilde artıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 3 Nisan'da yaptığı açıklamada, Ekim 2023'ten bu yana 27 çocuğun yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi - TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.