BMGK, Gazze gündemi için yarın acil toplanacak
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail’in Gazze’yi işgal kararını görüşmek üzere yarın acil oturum yapacak.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bugün yapılması planlanan oturum ertelenerek yarına alındı. Yerel saatle 10.00’da başlaması beklenen toplantıda, İsrail hükümetinin Gazze kentine yönelik aldığı işgal kararı tüm boyutlarıyla ele alınacak.
TOPLANTI TARİHİ DEĞİŞTİ
Oturumun neden ertelendiğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak diplomatik çevreler, konsey üyeleri arasında yürütülen temasların ve gündem hazırlıklarının bu değişiklikte etkili olabileceğini belirtiyor. BMGK’nın, toplantıda işgal kararının bölgesel güvenliğe, sivillerin durumuna ve insani yardımların ulaştırılmasına etkilerini tartışması bekleniyor. Ayrıca, uluslararası toplumun atabileceği adımlar ve olası karar tasarılarının da gündeme gelmesi öngörülüyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.