Boğazınız ağrıyor ve yutkunmakta zorlanıyorsanız işte yapmanız gerekenler

Boğazınız ağrıyor ve yutkunmakta zorlanıyorsanız işte yapmanız gerekenler

Hastaneye gittiğinizde verilecek ilaç bellidir; antibiyotik. Genelde tadı da acıdır. Özellikle çocuklar içmekte çok zorlanır. Peki boğaz iltihabının tek ilacı antibiyotik midir, boğaz ağrısına doğal çözüm yöntemleri nelerdir?

Kimi insanların boğazı soğuğa karşı daha hassastır. Bu insanların yaz aylarında bile soğuk su içmeleri halinde bademcikleri şişebilir hatta boğazlarında iltihap oluşabilir. Hele kış ayları… Bu tip insanlar için risk daha büyüktür. Boğazları heran ağrımaya başlayabilir. Kışın tabi sadece onların değil, herkesin boğazı ağrıyabilir, herkesin boğazında iltihap oluşabilir. Bu durumda bırakın yemek yemeyi su içmeyi yutkunmakta bile zorlanır insan. Hastaneye gittiğinizde verilecek ilaç bellidir; antibiyotik. Büyükseniz tablet antibiyotik, küçük yaşta iseniz şurup antibiyotik. Genelde tadı da acıdır. Özellikle çocuklar içmekte çok zorlanır. Peki boğaz iltihabının tek ilacı antibiyotik midir, boğaz ağrısına doğal çözüm yöntemleri nelerdir?

Bu soruların cevabına geçmeden önce “boğaz ağrısı nedir”e bir bakalım:

Boğaz ağrısı boğaz bölgesinde meydana gelen ağrıdır. Özellikle yutkunurken, konuşurken veya yemek yerken boğazın yanması, tahriş olması ve şiddetli bir şekilde ağrımasıdır. Bu ağrı pek çok insanın hayatında birtakım sorunlar ve problemlere sebebiyet vermektedir. Sadece boğazla kalmayıp insan ruh sağlığını, verimliliğini, aktifliğini, konuşmasını, beslenmesini ve buna benzer daha pek çok şeyi olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Boğaz ağrılarından dert yakınan pek çok insan özellikle yemek yemede oldukça zorlandıklarını dile getirmektedirler. Bu aynı zamanda düzensiz yemek yeme alışkanlığını beraberinde getirdiği için ciddi kilo kayıplarına bile yol açabilmektedir. Bu da beraberinde pek çok hastalığın ortaya çıkmasına sebebiyet veren bir durumdur. Peki boğaz ağrıları nasıl ortaya çıkmaktadır? Boğaz ağrılarının beli başlı nedenleri var mıdır? Soruların cevapları işte detaylarda gizlidir.

Boğaz ağrılarının belli başlı nedenleri nelerdir?

Boğaz ağrıları meydana gelince insanların tüm günlerini olumsuz etkileyebilmektedir. İletişimi, sağlıklı beslenmeyi, kişi ruh sağlığını ve daha pek çok şeyi etkileyebilmektedir. Yapılan sayısız bilimsel araştırma neticesinde boğaz ağrılarının belli başlı nedenlerinin olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenlere kısaca bakacak olursak şunları sıralayabiliriz:

-Soğuk algınlığı
-Viral enfeksiyonlar (%90)
-Çevrenin kirli olması
-Travmalar
-Aşırı kuru hava
-Alerjiler
-Bakteriyel enfeksiyonlar
-Grip

Boğaz ağrılarının sebeplerine baktığımızda tek bir sebep görmemekteyiz. Çünkü bulunduğumuz çevre içerisinde birden fazla etkeni barındırmaktadır. Bu da doğal olarak boğaz ağrılarının nedenlerini arttırmış durumdadır. Boğaz ağrılarının en genel nedeni hiç kuşkusuz yüzde90 oranıyla viral enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar çok çabuk bulaştığı için pek çok insanın şiddetli boğaz ağrıları yaşamalarına neden olmaktadır. Ancak boğazı ağrıtan ve hasar veren sadece viral enfeksiyonlar değildir. Bunun yanı sıra soğuk algınlığı da şiddetli boğaz ağrılarının oluşmasında oldukça etkilidir. Gripler, alerjiler, bakteriyel enfeksiyonlar, çevrenin kirli olması ve aşırı kuru havalarda şiddetli boğaz ağrılarını tetiklemektedir.

Boğaz ağrısı için kullanılan ilaçlar ne kadar sağlıklı?

Boğaz ağrıları beraberinde getirmiş olduğu ağrıları sebebiyle pek çok insanın şikayet ettiği bir konudur. Bu şikayetler beraberinde tedavi yöntemlerini de getirmiş ve geçmişten bu güne kadar pek çok ilaç yapılmıştır. Bu ilaçların etkileri olsa da uzun süreli kullanımda oldukça zararlı olabilmektedirler. Nitekim bu konuyla alakalı yapılan pek çok bilimsel araştırma mevcuttur. Bu araştırmalar neticesinde uzun süreli ilaç kullanımlarının pek çok toksin maddeyi (zararlı maddeler) vücuda soktuğu tespit edilmiştir. Bu zararlı maddeler zamanla vücutta birikerek pek çok hastalığın baş göstermesine ve vücut direncinin kırılmasına neden olmaktadırlar. Onun için ilaç kullanımında da oldukça ölçülü davranmak gerekiyor. Çünkü bazı ilaçlar insanlarda bağımlılık yapabilmektedir. Bu bağımlılık insanların çok çabuk hastalanmalarına yol açmaktadır.

Boğaz ağrılarını önlemek için ne gibi adımlar atabiliriz?

Boğaz ağrılarının ortalama olarak %90’ı viral enfeksiyonlardan meydana gelmektedir. Bu enfeksiyonlardan korunmak için belli başlı adımlar bulunmaktadır. Bu adımlara uyulduğu müddetçe hastalığın yayılması da azalacaktır. Peki, ne gibi adımlar ile viral enfeksiyonlardan korunabiliriz? İşte detaylar…

-Her gün düzenli egzersiz yapmak gerekiyor. Bu hem boğaza iyi gelmekte hem de vücut direncinin artmasına yol açtığından çabuk hastalanmaların önüne geçmektedir.
-Hastalıklı olan kişilerden olabildiğince uzak durmakta bizleri çeşitli enfeksiyonlara karşı koruyacaktır. Bu hususta durulan mesafe çok önemlilik arz etmektedir.
-Öksürme veya hapşırma sonrasında mutlaka eller yıkanmalıdır.
-İnsan yoğunluğunun çok fazla olduğu toplu taşıma gibi yerlerde mutlaka elinizde küçük bir dezenfektan bulunması gerekmektedir.
-Olabildiğince kapalı alanlardan uzak durmak pek çok hastalığın bizlere temas etmesini önleyecektir.
-Sık kullanılan eşyaların (bilgisayar, telefon, kumanda, kapı kolu vs.) hijyenine mutlaka dikkat edilmelidir. Ortak kullanılan eşyalarında titizlikle temizlenmesi gerekmektedir.

Viral enfeksiyonlar sadece boğazı değil, boğazın yanı sıra baş çevresi başta olmak üzere vücudun pek çok noktasında problemlere yol açmaktadır. Şiddetli baş ağrıları kulak ağrıları, halsizlik, sağlıksız beslenme gibi pek çok durumu olumsuz etkilemektedir. Kullanılan ilaçlarda bazen yan etki yapabilmektedir. Bu yan etkiler hem insanlara zarar vermekte hem de uzun süreli ilaç kullanımında pek çok problemin oluşması kaçınılmaz bir durum olmaktadır. Peki, boğaz ağrılarından tamamen doğal yollarla kurtulmak mümkün mü? Tamamen doğal ve sağlıklı yöntemler var mıdır? İşte tüm bu soruların cevabı detaylarsa gizlidir…

Elma sirkesi ile boğaz ağrılarına son!

Elma sirkesi insan sağlığı açısından son derece önemli bir üründür. İçerdiği faydalar sayesinde pek çok hastalığın tedavi edilmesinde aktif rol oynamaktadır. Özellikle boğaz ağrıları gibi viral enfeksiyondan kaynaklanan hastalıklara anında etki etmektedir. Elma sirkesi çok kuvvetli bir antibakteriyeldir. Bakterilerin yok olmasında oldukça etkili olan bu ürün boğaz ağrılarının hafiflemesini ve zamanla ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Enfeksiyonlarla mücadele etmekte ve bakterilerin yayılmasını önlemektedir. Üstelik tamamen sağlıklı olduğundan hiçbir sağlıksal soruna yol açmamaktadır. Sadece gargara yaparak bu ağrılardan kurtulmanız mümkündür.

Boğaz ağrılarını vücuttan uzak tutan mucizevi ürün: Sarımsak

Sarımsak tıp dünyasında en çok kullanılan ürünlerden birisidir. Tarihi çok eskilere dayanan sarımsak pek çok hastalığın tedavisinde aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Tarihten bu güne pek çok farklı alanda yoğun bir şekilde kullanılan sarımsak özellikle alternatif tıp uygulamalarında yoğun kullanılmış bir üründür. Saç dökülmesinden cilt bakımına kadar pek çok alanda halen daha kullanılmaktadır. Pek çok uzmanın da sıklıkla tavsiye ettiği bu mucizevi ürün boğaz ağrılarının da sona ermesini sağlamaktadır. Üstelik %100 doğal ve sağlıklı olan sarımsak her alanda kullanılabilen bir üründür. Boğaz ağrılarına çok iyi gelen sarımsağı kullanmak için bir diş sarımsağı ağzınıza atıp çiğneyin ve daha sonra yutun. Etkisini çok hızlı bir şekilde gösterecektir.

Kırmızı biber ile ağrılara son

Kırmızı biber ile ağrılara son başlığı biraz tuhaf karşılanabilir. Çünkü kırmızı biber acı olduğundan pek çok insan tüketmekten çekinmektedir. Evet, kırmızı biber acı ama boğaz ağrıları için son derece etkili bir yöntemdir. Çok fazla acıya tahammülünüz yoksa toz biberi biraz balla karıştırıp tüketebilirsiniz. Bu yöntemler ağız ve mide problemleri çözülmüş olacaktır.

NOT: Tabi bu yazı kesinlikle bilgilendirme amacıyla kaleme alınmıştır. Devam eden ağrılar için mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Kaynak: Soru.com.tr

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.