Bolsonaro bildiğiniz gibi: Lula’ya tepki için İsrail bayrağı açtı

Bolsonaro bildiğiniz gibi: Lula’ya tepki için İsrail bayrağı açtı

Brezilya’nın eski devlet başkanı Jair Bolsonaro, mevcut lider Lula’nın İsrail saldırılarını Holocoust’a benzetmesinin ardından, İsrail bayraklarının dalgalandığı büyük bir miting düzenledi.

Brezilya'nın eski lideri Bolsonaro, Lula'ya karşı tepki göstermek için İsrail bayrağı dalgalandırdı. Eski başkan ve pek çok destekçisi, mevcut başkanın Gazze'de yaşanan kıyımı Holokost'la karşılaştırmasını reddederek İsrail bayrağı etrafında toplandı.

Darbe planladığı yönündeki suçlamalarla karşı karşıya olan Bolsonaro'nun destek çağrısı yapmasının ardından on binlerce Brezilyalı Sao Paulo sokaklarına döküldü.

3-001.jpg

BOLSONARO ZORDA

Büyük kalabalık ülkenin ana arterlerinden Paulista Bulvarı'nda buluştu. Başkan Luiz Inacio Lula da Silva'nın İsrail'in Gazze'deki saldırılarını Holokost'la karşılaştıran açıklamaları reddedildi. Miting için toplanan kalabalıkta çok sayıda İsrail bayrağı belirgin bir şekilde görüldü.

Bir yıl önce göreve gelen Lula, geçtiğimiz hafta Afrika Birliği Zirvesi'ne katılmak üzere Addis Ababa'yı ziyaret ederken gazetecilere, "Gazze Şeridi'nde yaşananlar bir savaş değil, soykırımdır" demişti.

Bolsonaro’nun, kaybedilen seçim sonrası hükümet binalarına düzenlenen saldırılarda etkin rol oynadığı iddia ediliyor. Ayrıca başkanlığı sırasında Suudi Arabistan'dan yasadışı mücevher almakla suçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.