BOSNA’YI BİZE EMANET ETTİ

BOSNA’YI BİZE EMANET ETTİ

Keçiören Belediyesi ve Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak organizasyonuyla okullarında bazı branşlarda birinci olan öğrenciler için Bosna Hersek gezisi düzenleniyor. Öğrencileri geziye gitmeden makamında kabul eden Keçiören Belediye Başkanı Mu

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Keçiören’de okuyan lise öğrencileri arasında yapılan sanatsal faaliyetlerde başarılı olanlar gönderiliyor. Öğrencileri makamında ağırlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna’ya düzenlenecek olan bu gezinin büyük önem teşkil ettiğini belirterek öğrenciler için büyük fırsat olduğunu söyledi.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Aliya İzzet Begoviç’in tanınması için güzel bir çalışma olduğunu belirten Mustafa Ak, “Başarılı bu arkadaşlarımızı geziye gönderiyoruz. Aliya İzzet Begoviç’in memleketine, onun yaşadığı ve mücadele vermiş olduğu bölgeye ziyarete gönderiyoruz. Arkadaşlarımızın güle güle gitmelerini istiyoruz ve hayırlı yolculuklar diliyoruz onlara. Aliya İzzet Begoviç sadece Bosna Hersek için değil Müslümanlar arasında önemli bir kişiliğe sahip olan devlet adamı bununda ötesinde ilim adamı. İslam’ın bu günümüze aydınlatılması ve bakışı için önemli eserleri olan bir bilim adamı aynı zamanda ülkesinin bağımsızlık mücadelesi vermiş olan bir devlet adamı. Bu büyük insanın tanınması için önemli bir çalışma onun için özelikle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi

500 – 600 YIL ORALARDA BERABER YAŞAMIŞIZ

Bosna Hersek’in kardeş ülkemiz olduğunu belirten Mustafa Ak, “Oraya gidip oraları görmeleri bizzat o yerleri ziyaret etmeleri bizim açımızdan çok daha önemliydi. Ödül olarak Bosna Hersek ziyaretini koymuştuk şimdi onu gerçekleştiriyoruz. Keçiören’in Bosna Hersek’te kardeş belediyeleri var, kardeş belediyeler vasıtasıyla orada ilişkilerimizde var. Onlarla hem kültürel anlamda hem de öğrenci mübadelesi anlamında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Oralarda yatırımlarımız var. Oralar bizim bir toprağımız 500 – 600 yıl oralarda beraber yaşamışız. Aynı devletin aynı bayrağın altında beraberce yaşamışız, oraya gittiğiniz zaman hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. Sanki İstanbul’a, Bursa’ya gitmiş gibi bir halde göreceksiniz. Bosna’nın tarihi yerlerini de gezme fırsatı bulacaksınız” ifadelerini kullandı.

EMANETE SAHİP ÇIKMAK GEREKİYOR

Bosna’nın bize gönül bağıyla bağlı olduğunu vurgulayan Ak, “Çok uzun yıllar orada direnmişler zulme karşı durmuşlar. Şimdi Türkiye’yi bir anne bir vatan gibi görüyorlar gelip bizimle ilgilensin istiyorlar, bizi terk etmeyin bize sahip çıkın diyorlar. Ve bizde o görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Uzun zaman ihmal edilmişler ama bu ihmalin ortadan kalkması lazım. Son dönemlerde özelikle sayın Cumhurbaşkanımızın büyük gayretleri var. Aliya İzzet Begoviç vefat etmeden bir görüşmeleri var Cumhurbaşkanımızla ve orada kendisine söylemiş olduğu bir ifade var. Bosna’yı size emanet ediyorum diyor yani bir emanet bırakılmış o emanete sahip çıkmak gerekiyor” diye konuştu.  

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.