Türk Kanser Derneği, Kanser Habercisi 7 Belirtiyi Açıkladı

Türk Kanser Derneği, Kanser Habercisi 7 Belirtiyi Açıkladı

Kanser habercisi belirtiler nelerdir; Türk Kanser Derneği Direktörü Ezgi Polat açıkladı. En tehlikeli kanser habercisi belirti ne? İşte kanserin en belirgin ve en önemli 7 tehlikeli işareti:

Türk Kanser Derneği Sağlık ve Eğitim Direktörü Ezgi Polat, kanserin en belirgin ve en önemli 7 tehlikeli işaretini gazetemize anlattı.

Bu 7 belirtiye dikkat! Siz de taşıyorsanız, bu kanser habercisi olabilir. Hemen bir kanser taraması yaptırmanız veya hekime başvurmanız gerekebilir.

Kanser habercisi belirtiler nelerdir? Türk Kanser Derneği Direktörü Ezgi Polat www.gazeteilksayfa.com'a açıkladı. En tehlikeli kanser habercisi belirti ne? İşte kanserin en belirgin ve en önemli 7 tehlikeli işareti:

KÜÇÜK BELİRTİLER KANSERİN HABERCİSİ OLABİLİR

Türk Kanser Derneği Direktörü Ezgi Polat, en belirgin 7 kanser habercisi; en önemli 7 tehlikeli kanser işaretini şöyle sıraladı:

  1. Rahim ve makattan gelen normal olmayan kanama veya akıntı,
  2. Memelerde veya vücudun farklı yerlerinde gözle görülür veya ele gelir şişlik ve sertlikler,
  3. İyileşmeyen yaralar,
  4. Ses kısıklığı ve sebepsiz öksürük,
  5. Tuvalet alışkanlığında değişiklikler,
  6. Yutkunma ve hazım bozukluğu,
  7. Vücuttaki ben ve siğillerin şekil, renk, boyut değişiklikleri.

Türk Kanser Derneği Direktörü Ezgi Polat, bu 7 belirtiye dikkat edilmesini isterken, kanser habercisi olabilir uyarısında bulunuyor.

Bu arada, hava kirliliğinden yediğimiz yiyeceklere kadar birçok faktör kanser riskini artırıyor. Çağımızın en tehlikeli hastalığı kanserde erken teşhis çok önemli. Uzmanlar belli aralıklarla kanser taraması yapılmasını önerirken, Türk Kanser Derneği halka önemli bir fırsat sunuyor.

TAMAMEN ÜCRETSİZ

Özel hastanelerde bu testlerin ücretli oluşu, devlet hastanelerinde ise yoğunluk ve sıra gibi nedenlerle kanser taraması yaptıramayan vatandaşların imdadına Türk Kanser Derneği yetişiyor. Dernek, ücretsiz kanser tarama testleri yapıyor.

Gazetemize konuşan Dernek Direktörü Ezgi Polat “Vatandaşlarımız derneğimizi arayarak veya bizlere web sitemizden ulaşarak bu hizmetimizden yararlanabilmektedir. Ayrıca ‘Ücretsiz Kanser Taraması Kayıt Aracı’mızı halkımız ile bir araya getiriyoruz” dedi.


Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.