Bu hafta ekonomide ne oldu: Hisse senetleri değer kaybetti, altın ve döviz arttı

Bu hafta ekonomide ne oldu: Hisse senetleri değer kaybetti, altın ve döviz arttı

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, bu hafta yüzde 3,57 değer kaybederken, dolar/TL ve Euro/TL'de artışlar yaşandı. Altının gram fiyatı ise hafif bir artış gösterdi.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, bu hafta yüzde 3,57 değer kaybederken, dolar/TL ve Euro/TL'de artışlar yaşandı. Altının gram fiyatı ise hafif bir artış gösterdi. Haftanın yatırım araçları performansı incelendiğinde BIST 100 endeksi önceki haftaya göre yüzde 3,57 oranında değer kaybederek 8.828,70 puandan kapanış yaptı.

1-002.jpg

FONLAR YÜKSELİŞTE

Kapalıçarşı'da işlem gören altının gram satış fiyatı yüzde 0,13 artarak 2 bin 238 liraya yükseldi. Aynı dönemde cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 0,12 artarak 15 bin 43 lira oldu. Çeyrek altının satış fiyatı geçen haftaya göre hafif bir artış göstererek 3 bin 683 liraya yükseldi.

Döviz kurlarında da artışlar yaşandı. Bu hafta ABD doları yüzde 0,80 değer kazanarak 32,2190 liraya, Euro ise yüzde 0,30 artışla 35,1450 liraya yükseldi.

Yatırım fonları ve bireysel emeklilik fonları haftalık bazda değer kazanma eğilimindeydi. Yatırım fonları yüzde 0,43, bireysel emeklilik fonları ise yüzde 0,04 oranında artış gösterdi. Kategorilere göre incelendiğinde yatırım fonları içerisinde en çok kazandıranlar arasında yüzde 1,22 ile "Kıymetli Maden" fonları öne çıktı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.