Bu hafta Meclis gündeminde emekli ikramiyesi var

Bu hafta Meclis gündeminde emekli ikramiyesi var

Türkiye Büyük Millet Meclisi 8'inci Yargı Paketi'nin Genel Kurul görüşmelerine 27 Şubat'ta başlayacak. Partiler seçim öncesi grup toplantılarını gerçekleştirecek ve emekli ikramiyesi de görüşülecek.

Önümüzdeki 31 Mart seçimleri öncesinde, Meclis'in gündeminde 8'inci Yargı Paketi olacak. 43 maddelik kanun teklifi, önemli değişiklikler içeriyor. Buna göre, 'makul sürede yargılanma hakkının ihlali' ve 'haksız tutuklama' için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmadan önce Tazminat Komisyonu'na gitme şartı getiriliyor.

Paket aynı zamanda adli para cezalarında da artışlar içeriyor. Bir günlük adli para cezasının alt sınırı 100 lira, üst sınırı ise 500 lira olacak.

Diğer bir önemli düzenleme ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarına itiraz hakkının tanınması. 'Terör örgütüne yardım etme' suçu da ayrı bir madde olarak Türk Ceza Kanunu'nda yer alacak.

İKRAMİYE ARTIŞI

Ayrıca, emeklilere verilecek bayram ikramiyelerinde de artış öngörülüyor. Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek ikramiyelerin 3 bin liraya çıkarılması planlanıyor.

Öte yandan seçimlere kadar olan sürede partiler son toplantılarını yapacak. Siyasi liderler de son mesajlarını grup toplantılarında paylaşacaklar.

Genel Kurul çalışmalarının tamamlanmasının ardından ise Meclis, milletvekillerinin seçim çalışmalarına katılabilmesi için bir süre ara verecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.