"Bu hastalık 3 canımı aldı: 2 evladımı daha almasın"

"Bu hastalık 3 canımı aldı: 2 evladımı daha almasın"

Van'da yaşayan Kevi ve Ferhat Akkaya çiftinin 2 çocuğu da kas hastası ve yatağa bağlı yaşıyor. Anne Kevi Akkaya, daha önce iki kardeşini ve 1 evladını aynı hastalıktan kaybettiğini belirterek, "Çocuklarımın yaşamasını istiyorum" dedi.

Van'ın Tuşba ilçesi Altıntepe Mahallesi'nde yaşayan Kevi-Ferhat Akkaya çiftinin çocukları İsa ve Ender Akkaya, genetik kas hastalığıyla savaşıyor. Ailenin çocukları Can Akkaya, 3 yıl önce 15 yaşındayken, aynı hastalıktan hayatını kaybetti. İsa ve Ender Akkaya'nın tedavileri için ilacın yurt dışından getirilmesi gerekiyor. Ailenin sağlıklı olan çocukları Arif, Fen Teknoloji Lisesi 9'uncu, Edanur Akkaya ise Şehit Ömer Halis Demir İlkokulu'nda 4'üncü sınıfta okuyor.

"YÜRÜMEK VE OKUMAK İSTİYORUM"

Hastalığı nedeniyle kemikleri günden güne eriyen Ender Akkaya, "Doğuştan beri bu hastalıkla mücadele ediyorum. 2 dayım da bu hastalıktan vefat etti. Kas hastalığımdan dolayı hiç okula gidemedim. Tedavi olup okumak istiyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. Benden büyük ağabeyim de 3 yıl önce bu hastalıktan dolayı vefat etti. Küçük kardeşim de benimle aynı kaderi paylaşıyor" dedi.

"ÇOCUKLARIM ÖLMESİN"

Kevi Akkaya, yıllar önce 2 kardeşinin de kas hatalığından öldüğünü belirterek, "Kas hastası olan 3 çocuğumdan en büyüğü olan Can 3 yıl önce vefat etti. Diğer 2 çocuğum da yatağa mahkum yaşıyor. Günden güne kemikleri eriyor. Çocuklarımın yaşamasını istiyorum. Onlar için yardım istiyorum, çocuklarımın ölmesini istemiyorum. İlaçları çok pahalı olduğu için bizim imkanımız yok. Tedavileri Avrupa ülkelerinde yapılıyor. Tedavi için yüklü miktarda para gerekir" diye konuştu.

'GENETİK BİR HASTALIK'

Baba Ferhat Akkaya da "5 çocuğumdan 3'ü kas hastası olarak dünyaya geldi. Biri 3 yıl önce hayatını kaybetti, diğer 2'si de hayata tutunmaya çalışıyor. Çocuklarımın tedavisine gerekli olan ilacın alınması için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Tedavileri de yurt dışından yapılıyor. Çocuklarımın hastalığı 2 dayısından gelen genetik bir hastalık. Dayıları da yıllar önce bu hastalıktan öldü" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.