Bu ifadeler maksadını aştı

Bu ifadeler maksadını aştı

Diyanet İşleri ve din görevlileri hakkında akıl almaz suçlamalarda bulunan İlahiyatçı Hasan Aydın’a Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Aydın sert tepki gösterdi. Aydın, kullanılan ifadelerin maksadını aştığını belirtti.

Kocaeli’nde geçtiğimiz günlerde yapılan bir sempozyumda Diyanet İşleri Başkanlığı ile din görevlileri hakkında akıl almaz ifadeler kullanan İlahiyatçı Hasan Aydın’a Diyanet- Sen sert bir tepki gösterdi. Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Osman Aydın, “Böyle fütursuzca eleştirmeyi kınıyoruz” dedi.  

HAKSIZ İFADELERLE BİR YERE VARAMAZ

Diyanet İşleri Başkanlığı gibi saygın bir kurumu ve din görevlilerini haksız bir şekilde eleştirmekle bir yere varılamayacağını belirten Diyanet- Sen Genel Başkan Yardımcısı Aydın,  “Din görevlileri irşat görevini yerine getirir hutbelerinde ve vaazlarında İslam’ı anlatır. Din görevlileri hiçbir zaman görevlerini ihmal etmemişler, hiçbir kimsenin de adamı olmamışlardır. Din görevlileri kitap ve sünneti insanlara anlatmışlardır. Cumhuriyetin ilk kurulduğu dönemde Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi ve 50 din adamının fetva yayınlayarak kardeş kavgasının önüne geçmiştir. O kişi böyle bir kurumu hedef tahtasına oturtup ‘Atatürk düşmanlığı yapıyorlar’ şeklinde maksadını aşan afaki ifadelerle kuruma ve din görevlilerine hakaret etmiştir. Bu hakareti biz kabul etmiyoruz, kendisine aynen iade ediyoruz” diye konuştu. 

VATANIN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ TEMİN EDERLER

Geçmişten bu yana ülkenin sıkıntıya düştüğü her zaman din görevlilerinin aktif bir rol aldığını da kaydeden Aydın,  “Din görevlileri ülkede ekonomik sıkıntı olur vergi hutbesi okurlar, ülkede terör hadisesi olur ‘İslam’da terör yoktur’ konulu hutbe okurlar. İnsanları birlik ve beraberliğe çağırırlar. Din görevlileri en son 15 Temmuz’da vatana, millete sahip çıkabilmek için canşırah minarelere koşmuş ve sela vermek suretiyle vatanın birlik ve beraberliğini temin etmek hususunda gayret göstermişlerdir” şeklinde konuştu.  

HASAN AYDIN KİMİN ADINA KONUŞUYOR?

“Kendisine sözüm ona ilahiyatçı diye ifade ediliyor. Bir ilahiyatçının bu ifadeleri kullanması doğru bir şey değildir” diyen Osman Aydın, son olarak şunları söyledi: “Din görevlileri birilerinin adamı değil belli ki o birilerinin adamı ki birilerinin adına konuşuyor. Din görevlilerini eleştirerek bir yere varamaz. Ayeti celile okuyor din görevlileri onun okuduğu ayeti her gün cemaatine anlatıyor. Eğer camiye gitmiyor ve bunları duymuyorsa ona diyecek bir şeyimiz yok!” 

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

İlahiyatçı Hasan Aydın’ın 19 Kasım'da Kocaeli'de Diyanet İşlerini ve din görevlilerini hedef alan konuşması özetle şöyle: “Mustafa Kemal Atatürk Diyanet İşleri Başkanlığını kuruyor ve imam efendilere diyor ki ‘Maaşınızı alın, yiyin, için, yatın, gezin ama bu İslamiyet’i de anlatın diyor. Onlar sadece bir kısmını yapıyorlar yiyorlar, içiyorlar ve yatıyorlar. Atatürk’ün size emanet ettiği Diyanet İşleri’ne sahip çıkın kimsenin de imamı olmayın. Eğer sen bir partinin bir teşkilatın mensubu isen aldığınız maaş vallahi de tallahi de haramdır.’’  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.