Bu kez AFAD uyardı: Ege'ye çok kuvvetli sağanak geliyor

Bu kez AFAD uyardı: Ege'ye çok kuvvetli sağanak geliyor

Meteoroloji'nin tahminlerinin ardından AFAD'dan da uyarı geldi. İzmir, Manisa ve Muğla başta olmak üzere Ege'de kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Türkiye’nin batısı yeni bir yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa’da bu akşam saatlerinden itibaren yer yer çok kuvvetli yağışların görüleceğini açıkladı.

AFAD'DAN DA UYARI GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) beklenen yağışlarla ilgili olarak uyarıda bulundu. AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün akşam saatlerinden itibaren; İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevreleri ile Balıkesir’in batı ve güney ilçelerinde yerel kuvvetli; İzmir ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli;

Bu gece saatlerinden itibaren, Tekirdağ ile İstanbul avrupa yakasında, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul il genelinde; öğle saatlerinden sonra Kocaeli çevrelerinde; akşam saatlerinden itibaren Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya’da yerel olarak kuvvetli; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

23 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün için 23 ile sarı kodlu uyarı yapıldı.

Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için sarı kodlu fırtına uyarısı yapıldı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.