Bu Onur İmam Hatiplilerin

Bu Onur İmam Hatiplilerin

Türkiye ve Ankara genelinde İmam Hatipli öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerle Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt bir araya geldi. İmam Hatip Liseleri’nin Türkiye için önemine vurgu yapan Bozkurt dereceye giren öğren

UĞUR ÖĞÜT - HABERVAKTİM

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt İmam Hatip Öğrencileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Hafızlık, Ezanı Güzel Okuma, Hutbe Okuma, Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma ve Arapça Metin Canlandırma yarışmalarında Ankara İli, Bölge ve Türkiye Finallerinde dereceye giren öğrencileri Bozkurt başarılarından dolayı tebrik etti.

İMAM HATİPLİLERDEN ÜLKEYE ZARAR GELMEZ

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşl. Ve Sos. Etk. Daire Bşk. Abdülhadi Baş’ın da katıldığı program Demetevler And. İHL öğrencisi ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması birincisi Can Atıcı’nın Kur’an tilavetiyle başladı. Arapça Şiir Okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin okudukları şiirlerle devam edildi. Daire Başkanı Abdülhadi Baş, öğrencilerin azminden, çalışmalarından ve bu tür başarılarından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Baş, ülkemizin İmam Hatip nesline ihtiyacı olduğunu ve İmam hatiplilerden ülkeye zarar gelmeyeceğini vurguladı. “İmam Hatip mezunu gençlerin memleketin hayrına atılan her adımda yer aldığına, buna karşılık zarar vermekten de imtina gösterdiklerine şahit oluyoruz. İmam Hatip neslini pekâlâ milletin birlik ve beraberliğinin harcı olarak değerlendirebiliriz” dedi.

YENİ İMAM HATİP OKULU GELİYOR

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt yaptığı konuşmada son yıllarda imam hatip okulu açılmasına ve yapımına büyük önem verdiklerini, 2010 yılında sadece yirmi olan okul sayısını 120’ye ulaşmak üzere olduğunu ifade çıkardıklarını anlattı. Bozkurt, “Şu anda uluslararası imam hatip okulu açmak için gayret sarf ediyoruz. Gerekli bürokratik alt yapı ve ihale süreci tamamlandı, süratle inşasını gerçekleştirmek ve dünyanın dört bir yanından gelecek kardeşlerimizin yüksek standartlar ve kalitede eğitim almasını sağlamak istiyoruz. Yine TOKİ ile yaptığımız bir protokol çerçevesinde Bilkent civarında 30 dönüm büyüklüğündeki bir arsa üzerine külliye tarzı bir okul yapmayı planlıyoruz.” diye sözlerine devam etti.

SORUMLULUĞUNUZ ÇOK BÜYÜK

Gençlere büyük önem verdiklerinden bahseden Bozkurt, “Yönetim felsefemizin merkezinde sizler varsınız, yani öğrenciler var. İmam Hatipler, bu ülkenin gurur kaynağı olmuş; değerleriyle barışık; hayrı bilen ve hayır isteyen kişiler yetiştirmiştir, bundan sonra da bu görevine devam edecektir. Ülkemizin yarınlarında sizler varsınız, sorumluluğunuz çok büyük, bunu aklınızdan çıkarmayın. İmam Hatiplilere her türlü sosyal ve kültürel imkânlara haiz okullar sunmak istiyoruz. Akif’in idealize ettiği Asım’ın Nesli olarak gördüğümüz sizleri daha donanımlı halde yetiştirmek ve hak ettiğiniz yere taşımak bizim boynumuzun borcudur; bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.