Bu Reçele Bayılacaksınız! Hem Acı Hem Tatlı...

Bu Reçele Bayılacaksınız! Hem Acı Hem Tatlı...

Türk mutfağı, dünya genelinde çeşitliliği ve lezzeti ile ünlüdür. Bu lezzetlerden biri de son dönemlerde giderek popüler hale gelen "acı biber reçeli"dir. İşte o tarif.

Acı biber reçeli, tatlı reçellerin acı biberlerle harmanlanmasıyla elde edilen özel bir tür reçeldir. Genellikle kırmızı biberlerle hazırlanan bu reçel, tatlı ve acı notaların mükemmel bir denge içinde buluştuğu bir lezzeti sunar

Türk mutfağı, dünya genelinde çeşitliliği ve lezzeti ile ünlüdür. Bu lezzetlerden biri de son dönemlerde giderek popüler hale gelen "Acı Biber Reçeli"dir. Özellikle kahvaltılarda peynir, zeytin ve ekmek ile servis edilen acı biber reçeli, Türk mutfağının geleneksel bir lezzeti haline gelmiştir. İşte o tarif..

recel.jpeg

ACI BİBER REÇELİ

Malzemeler

600 gr acı biber

2 su bardağı şeker

1 çay bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu

4-5 adet karanfil

HAZIRLANIŞI

Biberlerin çekirdek yatağını çıkarın. Küçük küçük doğrayın. Üzerine şekerini döküp kapağını kapatın. Şekeri tamamen eriyince üzerine 1 çay bardağı suyu karanfili ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altinı hafif kısın. Suyu kıvam almaya başlayınca altını kapatın. Sıcak sıcak küçük kavanozları yerleştirip kapaklarını sıkıca kapatın.

Afiyet Olsun..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.