Bu spor Parkinson hastalığını yavaşlatıyor

Bu spor Parkinson hastalığını yavaşlatıyor

Bilim insanları yaptıkları çalışmalar sonucu Tai Chi sporunun Parkinson semptomlarını yavaşlatabildiğini tespit etti.

Bilim insanları, yaptıkları çalışmalar sonucu Tai Chi sporunun Parkinson semptomlarını yavaşlatabildiğini tespit etti. Çin’de yapılan araştırmada, 2016-2021 döneminde iki gruba ayırılan 334 Parkinson hastası üzerinde deney yapıldı. Araştırma kapsamında, gözlem grubundan birine haftada 2 kez birer saat Tai Chi sporu yaptırıldı. Diğer grup ise rutin ilaç tedavilerine devam etti.

haber-ic.jpg

PARKİNSON HASTALIĞINI YAVAŞLATIYOR

Araştırma sonucunda, Tai Chi sporunun, beynin hareketleri kontrol etmekle ilgilenen kısımdaki hücrelerin çalışmaması ile ortaya çıkan ilerleyici bir hastalık olan Parkinson hastalığının semptomlarını yavaşlattığı görüldü. Bu sporu yapmayanlarda ilaç dozunu artırması gereken hasta sayısı yüzde 83,5’ten yüzde 96’ya yükseldi. Sporu yapan grupta ise yüzde 71’den yüzde 87,5’e yükseldi.

Şanghay Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr Gen Li, Tai Chi, bu sporu yapanlarda semptomların yavaşladığını, uyku ve yaşam kalitelerinin arttığını belirtti. Gen, Tai Chi’nin yürüyüş, denge ve bilişsel yetenekler gibi özelliklere de etkisinin olduğunu aktardı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.