Buğra Gökce İzmirli mi? Buğra Gökce evli mi, eşi kim? Buğra Gökce kaç yaşında ve nereli?

Buğra Gökce İzmirli mi? Buğra Gökce evli mi, eşi kim? Buğra Gökce kaç yaşında ve nereli?

İsmi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile anılan Buğra Gökce internette en çok aratılan kişilerden birisi oldu. Peki Buğra Gökce İzmirli mi? Buğra Gökce evli mi, eşi kim? Buğra Gökce kaç yaşında ve nereli?

1974 yılında Ankara’da dünyaya gelen Buğra Gökce, uzun bir kariyerin ardında çeşitli sorumlulukları üstlenerek Türkiye'nin şehir planlama ve yönetiminde önemli bir figür haline geldi.

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden 1995 yılında lisans derecesi ile mezun oldu. 2000 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2002 yılından itibaren TMMOB Şehir Plancıları Odası'nda çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu ve 2006-2007 yıllarında Oda'nın Genel Başkanlığı'nı üstlendi.

2008 yılında İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Üyeliği'ne atanarak, kentsel planlama ve ulaşım konularında uzmanlaşmış bir isim olarak bilinir hale geldi.

1-003.jpg

KARİYERİ

Buğra Gökce İzmirli mi? Buğra Gökce evli mi, eşi kim? Buğra Gökce kaç yaşında ve nereli?

2010-2014 yılları arasında Çankaya Belediyesi'nde yatırımlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevini üstlenen Gökce, belediyecilikteki yönetim yeteneklerini sergiledi.

2014 yerel seçimlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Fen İşleri Daire Başkanı olarak göreve başlayan Buğra Gökce, kısa sürede Genel Sekreter Yardımcılığı'na atanarak İzmir'in altyapı ve üstyapı projelerini yönetme sorumluluğunu üstlendi.

2022 yılına kadar İzmir'in kentsel dönüşümü ve projelerinin liderliğini yaptı.

2024 yerel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olma kararı alan Buğra Gökce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Ankara doğumludur. 50 yaşındadır. Özel hayatı ile ilgili çok kısıtlı bilgi bulunmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.