Bülent Arınç’tan çok çarpıcı İmamoğlu’na yasak açıklaması: Yapmayın diye yalvardım

Bülent Arınç’tan çok çarpıcı İmamoğlu’na yasak açıklaması: Yapmayın diye yalvardım

AK Parti’nin kurucularından, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak ve Sinan Ateş’in öldürülmesi olayıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti’nin kurucularından, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak ve Sinan Ateş’in öldürülmesi olayıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YAPMAYIN DİYE YALVARDIM

Bülent Arınç, bir TV kanalının canlı yayınında, İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili dava konusunda "Biz buna siyasi yasak getirelim, birileri getirsin, derseniz, bu kişiyi büyütürsünüz. Hiç de emeline ulaşamazsınız. Kimin önüne farklı şekillerde geçerseniz o adamı büyütürsünüz. Bunu yapmayın diye yalvardım. Belki sakalım yok diye dinlemiyorlar" dedi.

ALÇAKÇA CİNAYET

Bülent Arınç şöyle devam etti: "Bir müslüman olarak arkasından fatihaları, yasinleri okuduğumu söyledim. Bu konuda yorum yapmak istemedim. Tam da olayın üzerine gidilirken 'sen ne karışıyorsun' deyip hazırda bekleyen insanlar var. Bunlar küfür ve hakaret timleridir. Nerede olduklarını herkes bilir. Orada bir Erbakan hocamızın örneğini verdim. Böyle hususlarda derdi ki, mesela bu kardeşimizin vefatında diyelim, hakikaten bu alçakça cinayet, ama burada savcılık soruşturma açtı."

ERDOĞAN, SİNAN ATEŞ’İN KATİLİYLE İLGİLİ “BULACAKSINIZ” DEMİŞ

Arınç, Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşüncelerini aktararak "Sayın Cumhurbaşkanımızın yakınlarından aldığım bilgiye göre bu hadiseden fevkalade üzülmüş, 'Bunu araştırıp bulacaksınız, bana sonucunu getireceksiniz' demiş" diye konuştu.

VEFATIYLA İÇİMİZ YANDI

Arınç, Sinan Ateş'le ilgili kendi düşünceleri konusunda da "Rahmetli Sinan Ateş'i tanımam. Vefatıyla beraber içimiz yandı. İki tane masum yandı, bir eşin feryatlarını karşılıksız bırakmam mümkün değil. Bu tür olaylarda bizim herhangi bir şey söylememiz doğrudan, bir tarafta yer aldığımızı söylememiz, birileri tarafından istismar edilebiliyor" dedi.

bulent-arinc-imamoglu-yapmayin-diye-yalvardim.jpg

BAHÇELİ'YE GÖNDERME Mİ?

Bülent Arınç, AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan'la arkadaşlığı konusunda ise şunları söyledi: "Bizim dava arkadaşlığımızı, başkalarının mafya liderleriyle veya suç örgütü liderleriyle bir aradaki fotoğraflarına bakarak değerlendirmeyin. 22 yıldan bu yana başat rol sayın Cumhurbaşkanımızın. Seçmen kesimi 'güvendiğimiz insan, bununla yola devam edebiliriz' beklentisi vardı. Şu anda büyük ölçüde bu beklentiler karşılanıyor. Dışarıdan para bulunuyor. Ama şu anda tam yeterli mi derseniz, başka şeyler yapmanız lazım. 5 ayda bu konuda topluma güven verilebilirse bu seçim kazanılacak, bundan eminim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.