Bunu ihbar eden yaşadı: Yüzde 10 ikramiye verilecek

Bunu ihbar eden yaşadı: Yüzde 10 ikramiye verilecek

IBAN'la ödeme isteyenlere karşı harekete geçildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ihlalleri ihbar eden vatandaşlara yüzde 10 ikramiye ödeyecek. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığının vergi kaçağıyla ilgili tedbirlerine bir yenisi daha eklendi. Bakanlık, ödemeleri IBAN ile isteyenler için harekete geçti. Yeni şikayet kanallarını devreye alan Bakanlık, vergi kaçağı ve kayıt dışı ekonomiyi ihbar edenlere yüzden 10 ikramiye verecek. İşte detaylar...

İHBAR EDENE İKRAMİYE

Vatandaşlar, IBAN'la ödeme isteyen, fatura kesmeyen esnafı, belgeli olmak kaydıyla sosyal medya üzerinden ihbar edebilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), BİP, X, Instagram ve WhatsApp üzerinden ihbar yapılabileceğini açıkladı.

bann.jpg

İhbar edecek vatandaşlar, “gibihbar” hesaplarına direkt mesaj (DM) atabilecek ve 0552 189 0 189 numaralı WhatsApp hattına da şikayetlerini iletebilecek. Şikayette bulunan vatandaşlar, “ihbar ikramiyesi” de talep edebilecek.

İHLAL TESPİT EDİLİRSE CEZA KESİLECEK

Ekipler, gelen ihbarları denetleyecek ve incelemelerini yapacak. İhlal tespit edilmesi halinde ceza kesilecek. İkramiye talep edenlere ise tahakkuk eden vergi ve vergi ziyaı cezasının yüzde 10’u tutarındaki ihbar ikramiyesi ödenecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.