Bunu yapanlar yandı: IBAN'a para cezası geliyor

Bunu yapanlar yandı: IBAN'a para cezası geliyor

Son dönemde fiş kesmemek için paranın IBAN'a atılmasını isteyen mükellefler için harekete geçildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN'a havale yaptıranlara para cezası vermeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Son dönemde giderek artan "IBAN yoluyla ödeme" yöntemine karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, vergi kaybına yol açan bu yönteme başvuranları tespit edip para cezası kesecek.

Başta küçük esnaf olmak üzere neredeyse bütün sektörlerde müşterilerden IBAN yoluyla ödeme yapmaları isteniyor. Fiş ve fatura kesmemek için bu yola başvuran mükellefler için yolun sonuna gelindi. Hem KDV hem de gelir ve kurumlar vergisi yönüyle vergi kaybına yol açan bu yönteme başvuranlara ceza geliyor.

Hürriyet'in haberine göre, banka hesapları üzerinde çalışarak parayı takip eden vergi müfettişleri hesabına sürekli farklı kişilerden havale gelen banka hesabı sahiplerine cezalı tarhiyatlar uygulayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de “Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz” görüşünde olduğu belirtildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum