Buranın Ankara’da olduğuna inanamayacaksınız: Tam bir doğa harikası

Buranın Ankara’da olduğuna inanamayacaksınız: Tam bir doğa harikası

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde bulunan ve içerisinde bulunan çeşitli kuşlar sebebiyle ‘Nallıhan Kuş Cenneti’ ismini alan bu doğa harikası, başkentlileri bekliyor.

Nallıhan Kuş Cenneti ülkemizde sayılı kuş alanlarından birisidir. Aladağ Çayı’nın Sarıyar Barajı ile birleştiği yerde oluşan bu doğa harikası, Ankara’nın Nallıhan ilçesi, Davutoğlan köyünde bulunmaktadır. 191 kuş türünü bünyesinde barındıran Nallıhan Kuş Cenneti, Ankaralıların uğrak noktası haline gelmiş durumda.

Nallıhan Kuş Cenneti Ankara'nın doğa harikası

10 MİLYON YILLIK TARİH

Nallıhan Kuş Cenneti öyle bir yer ki sanki dünyada değilmiş gibi. On milyon yıllık tarihi olan bu doğa harikası, göçmen kuşların uğrak noktası haline gelmiş durumda. Başkentliler belki böyle bir yer olduğundan bile haberiniz yok ama evet, bu doğal güzellik Ankara’da bulunuyor. Cennetten bir parça gibi gelen bu yer, ilkbahar ve sonbahar aylarında kuşlar için önemli bir nokta oluyor.

Nallıhan Kuş Cenneti müthiş doğası

200’E YAKIN KUŞ TÜRÜ BURADA

Kuşların göç yolu üzerinde olması sebebiyle çok sayıda kuşu bünyesinde barındıran Nallıhan Kuş Cenneti’nde 200’e yakın kuş türü bulunuyor. Leylek, yeşilbaş, angut, elmabaş, patka, sakarmeke, karabatak, karabaş, martı, turna, keklik, çulluk, bıldırcın, sutavuğu, kaz, şahin, doğan, kartal, Mısır akbabası, kaşıkçı, atmaca gibi birçok kuş türünü burada bulabilirsiniz. 1994 yılında Milli Parklar, Av ve hayvan Hayatı Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştır.

Nallıhan Kuş Cenneti

DOĞASEVERLER, BURASI TAM SİZE GÖRE

Doğa sevenlerin hayran kalacağı Nallıhan Kuş Cenneti’nde hem kuş seslerini dinleyerek kendinizi doğanın kucağına bırakabilir hem de huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz. Fotoğrafçılık yapan kişiler için de tam bir uğrak noktası olan bu doğa harikası, izleyenlere adeta bir dans gösterisi sunuyor. Ufak bir uyarıda bulunalım, Nallıhan Kuş Cenneti’nin etrafında herhangi bir sosyal tesis veya restoran bulunmamaktadır, bundan dolayı yiyeceklerinizi ve önemli eşyalarınızı yanınıza almanızı tavsiye ederiz. Bazı bölgelerinde kamp kurulmasına izin verilen Nallıhan Kuş Cenneti, tam başkentlilere göre.

Nallıhan Kuş Cennetine nasıl, gidilir?

NALLIHAN KUŞ CENNETİNE NASIL GİDİLİR?

Nallıhan Kuş Cennetine özel aracınızla gidecekseniz, Eski İstanbul Yolu olarak da bilinen D140 karayolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Ankara-Ayaş-Beypazarı-Çayırhan güzergahını izledikten sonra Davutoğlan köyünde bulunan Nallıhan Kuş Cenneti’ne varırsınız. Özel araç ile gitmeyecekseniz, Ankara-Nallıhan dolmuşlarını kullanarak Kuş Cenneti’ne ulaşabilirsiniz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.