Bursa’da markette kasiyere saldıran şüpheliye müdahale eden müşteri: “bir kadın darbediliyordu, duramadım”

Bursa’da markette kasiyere saldıran şüpheliye müdahale eden müşteri: “bir kadın darbediliyordu, duramadım”

Bursa’da bir markette kasiyer olarak çalışan 29 yaşındaki Kübra K., müşterisi Vedat Kılıç’ın yumruklu saldırısına uğradı.

Olay, Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan bir markette yaşandı. İddiaya göre, taraflar arasında çıkan tartışma sırasında Vedat Kılıç para üstünü yere attıktan sonra kasiyer Kübra K.’ye saldırdı. Market çalışanları ve diğer müşteriler araya girerek şüpheliyi dışarı çıkardı. Ancak Kılıç, dışarıda tekrar markete girmek isteyince, kasiyer Kübra K. kapıda engel olmaya çalıştı. Bu esnada Kılıç, Kübra K.’ye yumruk attı. Bir başka müşteri de kasiyeri korumak için şüpheliye karşılık verdi. Saldırgan, yaşanan arbede sonrası marketten kaçtı. Olay sırasında kasiyere müdahale eden müşteri Metin Yazıcı, DHA mikrofonuna yaptığı açıklamada, “Bir kadın orada darbediliyordu, müdahale etmeden duramadım” dedi. Yazıcı, saldırganın marketten dışarı çıkarılmasına rağmen tekrar içeri girmeye çalıştığını ve kasiyere ikinci kez saldırdığını anlattı.

Kübra K., saldırının ardından hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerde burnunda çatlak olduğu tespit edildi ve kendisine 7 gün iş göremez raporu verildi. Olay güvenlik kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerinden kimliği belirlenen Vedat Kılıç, yaşadığı ilçede yakalanarak gözaltına alındı. ‘Kasten yaralama’, ‘Tehdit’ ve ‘Hakaret’ suçlarından tutuklanan şüpheli hakkında yasal süreç devam ediyor.

ÖLSE NE OLACAKTI?​​​​​​​

Olayla ilgili konuşan Metin Yazıcı, olay anını ve müdahalesini şöyle anlattı: “Yan kasada ödeme yaparken tartışmanın büyüdüğünü gördüm. Bir kadın darbediliyordu ve duramadım. Kendi akrabam da olabilirdi. O yüzden müdahale ettim. Tekrar aynı refleksi gösteririm. Düşündüm ama yapmasam daha kötü olurdu. Ölse ne olacaktı? Daha ciddi yaralanabilirdi. Kasiyer erkek olsaydı da aynı tutumu sergilerdim. Kadını korumak içgüdüsüyle hareket ettim.”

Yaşanan saldırı sonrası Kübra K., olay anında kendisine destek olan müşterilere teşekkür ettiğini belirtti. Olay güvenlik kamerasına yansırken, soruşturma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.