Gazete İlk Sayfa
  • Resmi İlan
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
24
08:44 2026 Dünya Kupası için bir milyondan fazla bilet satıldı
08:30 Gölbaşı’nda Ankara Caddesi düzenlemeleri tamamlandı
08:27 Muğla’da vahşet: Oklu kirpiyi ezip metrelerce sürükledi
08:13 Bursa’da sokak köpeği saldırısına uğrayan çocuk hastaneye kaldırıldı
08:10 İstanbul'da işçi servisi kaza yaptı: 3 yaralı
08:04 Nevşehir’de kayınpederini bıçakladı, polise 4 saat direndi
08:00 Türkiye’de yoğun diplomasi: Sanattan spora her şey gündemde…
07:51 Kırmızı bültenle aranan 15 kişi farklı ülkelerde yakalanarak Türkiye’ye getirildi
00:01 LGS’de ilk 10’a giren öğrenciler bisikletle ödüllendirildi
00:01 TIBBİ SARF MALZEME SATIN ALINACAKTIR
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeri
  3. Yaşam
  4. Bursa'nın yarım asırlık sokak lezzeti

Bursa'nın yarım asırlık sokak lezzeti

Bursa'da üretilen "Bağdat hurma tatlısı", 50 yıldan fazla süredir sokaklarda satılarak ağızları tatlandırıyor.
YAYINLAMA: 04 Ağustos 2022 Perşembe 13:56
GÜNCELLEME: 00 0000 Salı 00:00
Bursa'nın yarım asırlık sokak lezzeti 1 15

Güngör Sevinç tarafından deneme yanılma yoluyla 1971'de üretimine başlanan ve adını, Sevinç'in hayranı olduğu İstanbul'daki Bağdat Caddesi ile hurmaya benzerliğinden alan tatlı, beğeniyle tüketiliyor.

Bursa'nın yarım asırlık sokak lezzeti 2 25

Çoğunluğu seyyar arabalarda satılan Bağdat hurma tatlısı, un, şeker, yumurta, yoğurt ve özel baharatların karışımıyla hazırlanıyor.

Daha sonra fırına konulan tatlı, şerbet dökülmesinin ardından Hindistan ceviziyle servis ediliyor. Bağdat hurma tatlısı, ramazan ayları ve kış günlerinde de tercih ediliyor.

Bursa'nın yarım asırlık sokak lezzeti 3 35

Meşhur Bağdat Hurma Tatlısı firmasının işletme müdürü Seyhan Erge, AA muhabirine, tatlının yarım asırdır Bursa'da yöresel bir lezzet olarak halka sunulduğunu söyledi.

 

Bursa'nın yarım asırlık sokak lezzeti 4 45

Firmanın 3 kuşaktır üretim yaptığını belirten Erge, "Tatlının ismi İstanbul Bağdat Caddesi'ne ithafen konmuş. Rengi ve şekli de hurmaya benzediği için Bağdat hurma tatlısı denmiş. Bursa halkı bu tatlıyı çok seviyor hatta şehir dışına çıkanlar mutlaka bulundukları çevreyle de tatlıyı tanıştırıyor. Sokak aralarındaki seyyarlarla geleneksel dağıtıcılığımıza devam ediyoruz, sevdikleriyle buluşturuyoruz. Ayrıca Bursa'nın büyük market zincirlerine yurt dışına, çevre illere, tüm illere dağıtım yapmaktayız. İsviçre'ye ve Almanya'ya da gönderiyoruz." dedi.

Bursa'nın yarım asırlık sokak lezzeti 5 55

Seyyar satıcı Levent Kahraman da yaklaşık 7 yıldır sokaklarda tatlı sattığını belirterek, "Bizi gören çoğu kişi 'neredesin' diye soruyor. Her gün aynı yerlere uğrayamıyoruz. Bursa büyük bir yer. Doyurucu bir tatlı. Yıllardan beri sokak sokak gezerek bu lezzeti insanlarla buluşturuyoruz. Sadece Bursalılar da değil, yabancılar da alıyor." ifadelerini kullandı.

Gazete İlk Sayfa © 2012
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Kişisel Verilerin Korunması
  • Ankara Haberleri
  • Keçiören Haberleri
  • Altındağ Haberleri
  • Sincan Haberleri
  • Mamak Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Gazete İlk Sayfa
Haberler
  • Resmi İlanlar
  • Manşetler
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
  • Eğitim Haberleri
  • Dünya
  • Sağlık
  • Polis - Adliye
  • Yaşam
  • Kim Kimdir?
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Seçim
  • Medya
  • Haber Editörü
  • Kamu Personel Alımı
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin