Büyük İskender Türk mü? Büyük İskender nereli?

Büyük İskender Türk mü? Büyük İskender nereli?

Tüm zamanların en büyük askeri ve siyasi dehalarından birisi olarak gösterilen Büyük İskender’in nereli olduğu merak ediliyor. İskender ismi nedeniyle acaba Türk mü soruları akla geliyor. Peki Büyük İskender Türk mü? Büyük İskender nereli?

Büyük İskender antik Yunanistan'ın Makedonya Krallığı'nda doğan ve M.Ö. 356-M.Ö. 323 yılları arasında yaşamış olan büyük bir askeri liderdir.

Gerçek adı Aleksandros'tur. Babası III. Filip, annesi ise Epir prensesi Olimpias'tır. Büyük İskender genç yaşta eğitim aldığı ünlü filozof Aristoteles'ten öğrendikleriyle büyük bir kültür birikimine sahipti.

2-001.jpg

İSKENDER TÜRK MÜ?

Büyük İskender Türk mü? Büyük İskender nereli?

M.Ö. 20 Temmuz 356 tarihinde Pella şehrinde doğan İskender, babasının ölümünün ardından Makedonya Kralı oldu. Bu dönemde Pers İmparatorluğu'nun batıya doğru genişlemesi ve Yunan şehir devletleri arasındaki çekişmeler, İskender'in hükümetinin büyük bir ordu kurmasına ve Perslere karşı seferlere çıkmasına yol açtı.

İskender genç yaşta başladığı seferlerle büyük bir imparatorluk kurdu. Makedonya ordusuyla birlikte Pers İmparatorluğu'nu fethederek Orta Doğu, Mısır, Hindistan ve Orta Asya'nın büyük bir kısmını ele geçirdi. Bu büyük fetihler sonucunda, İskender İmparatorluğu adı verilen devasa bir imparatorluk ortaya çıktı.

Ancak, M.Ö. 323 yılında İskender, henüz 32 yaşındayken Babil'de öldü.

Büyük İskender sanılanın aksine Türk değildir. Makedon soyundan gelmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.