Çadır ve konteynerlere elektrik sayacı takılmıştı: Faturalandırma değil, takip için

Çadır ve konteynerlere elektrik sayacı takılmıştı: Faturalandırma değil, takip için

Deprem illerinde kurulan çadır ve konteynerlere elektrik sayaçları takılmış, bu bazı tartışmalara neden olmuştu. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği, sayaçların şebekenin takibi için takıldığını, depremzedelere faturalandırma yapılmayacağını açıkladı.

6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından depremzedeler için kurulan çadır ve konteynerlere elektrik sayaçları takılmış, bu bazı tartışmalara neden olmuştu. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği, sayaçların şebekenin takibi için takıldığını, depremzedelere faturalandırma yapılmayacağını açıkladı.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), deprem bölgesinde konteyner ve çadırlara takılan elektrik sayaçlarının, şebekenin takibi ve işletilmesi amacına yönelik olduğunu, depremzedelere herhangi bir faturalandırma yapılmayacağını duyurdu.

ELDER'den yapılan açıklamada, çadır ve konteyner kentlerde elektrik ihtiyacının dağıtım şirketleri tarafından karşılandığı belirtildi.
Deprem sonrasında elektrik dağıtım şirketlerinin sahada ve arama kurtarma çalışmalarında afetzedelerin yanında yer aldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Bazı gazete ve internet sitelerinde Kahramanmaraş'ta depremzedelerin kaldığı çadıra elektrik sayacı takıldığı ve sayaç takılmayan çadırlara elektrik yok iddiası başlığıyla yer alan haberlerde yanıltıcı bilgiler yer aldığından 21 dağıtım şirketinin çatı kuruluşu ELDER olarak açıklama yapma gereği doğmuştur. Bu noktada önemle belirtmek isteriz ki, haberlere konu edilen çadır ve konteynerlere takılan sayaçlardan ölçülen elektrik tüketimi tamamen elektrik şebekesinin takibi ve işletilmesi amacına yönelik olup, depremzedelere yönelik herhangi bir faturalandırma yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir."

Haber Merkezi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.