Çalışma Meclisi gündeminde: Türkiye’de esnek çalışma gelecek mi?

Çalışma Meclisi gündeminde: Türkiye’de esnek çalışma gelecek mi?

13. Çalışma Meclisi’nde esnek çalışma gündeme geldi. Konu hakkında konuşan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, “Türkiye'de çalışan nüfusun yüzde 30'u için uzaktan çalışma mümkün” dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 10 çalışandan 4'ü uzaktan çalışma imkanına sahip olduğunu, büyük işletmelerin yüzde 78'inin uzaktan çalışmaya imkan verdiğini belirterek, “Türkiye'de çalışan nüfusun yüzde 30'u için uzaktan çalışma mümkün. Çalışanların yüzde 73'ü evden çalışma ile iş-özel hayat dengesini daha iyi kurduğunu düşünüyor” dedi.

esnek1.jpg

YÜZDE 40’I BU İMKANA SAHİP

13. Çalışma Meclisi’nde söz alan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yaptığı konuşmada “Bu başlıklardan ilki, güvenceli esnek çalışma modellerinin geliştirilmesi. Pandemiden önce yani bundan 4 yıl önce uzaktan çalışmaya izin veren işverenlerin oranı yüzde 1'in altında. Bugün 10 çalışandan 4'ü uzaktan çalışma imkanına sahip. Büyük işletmelerin yüzde 78'i uzaktan çalışmaya imkan veriyor. Türkiye'de çalışan nüfusun yüzde 30'u için uzaktan çalışma mümkün” diyerek esnek çalışma modelini savundu.

esnek1.jpg

UYGULAMAYA TEŞVİK LAZIM

Akkol, çalışanların yüzde 73’ünün evden çalışma ile iş-özel hayat dengesini daha iyi kurduğunu düşündüğünü belirterek, “Dolayısıyla yeni çalışma modellerine imkanımız var. Kadınları daha fazla iş hayatına dahil etmek için esnekliğe ve yeni çalışma modellerine ihtiyacımız var. Gençler eski usul organizasyonlarda ve işletmelerde değil, yeni usul işletmelerde çalışmak istiyor. Bu konudaki iyi uygulamaları teşvik edelim” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.