Camide nikah kıyılamaz mı, pasta kesilemez mi? Diyanet'in görüşü ne?

Camide nikah kıyılamaz mı, pasta kesilemez mi? Diyanet'in görüşü ne?

Bazı medya organlarında yer alan “Camide masa kurup, nikah kıydılar, pasta kestiler” haberleri “Camide nikah kıyılamaz mı, pasta kesilemez mi” sorularını gündeme getirdi. Diyanet’in camide nikah ve pasta kesilmesiyle ilgili görüşü ne? Cevap geldi:

Bir kısım medya organı ve sosyal medyada yer alan “Camide masa kurup, nikah kıydılar, pasta kestiler” haberleri “Camide nikah kıyılamaz mı, pasta kesilemez mi” sorularını gündeme getirdi. Diyanet’in bu konudaki görüşünün ne olduğu sorgulanmaya başlandı.

Diyanet’in “camide nikah ve pasta” görüşü

Diyanet’in bu konudaki görüşünün “Camide nikah kıyılabilir ancak pasta kesimi uygun bir görüntü oluşturmamıştır” şeklinde olduğu öğrenildi. İlksayfa gazetesi olarak, edindiğimiz bilgilere göre, Diyanet, camide nikah kıyılmasında bir sakınca görmüyor. Resmi nikahtan sonra olma şartıyla dini nikahın camide kıyılabileceği belirtiliyor. Burada önemli olanın cami adabına uyulması olduğu kaydediliyor.

Peki, masa kurulması pasta kesilmesi?

Yine Diyanet kaynaklarına göre, nikah esnasında namaz kılınan yerlere masa kurulması ve pasta kesilmesi ise cami adabı bakımından hoş görülmüyor.

Olay neydi?

Bir çift, dini nikahlarını bir camide kıydırdı ve bu anın görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Hangi ilde olduğu bilinmeyen nikaha ilişkin görüntülerde, cami ortasına masa da kurulduğu, pasta da kesildiği görülüyor. Görüntüler, bazı medya organlarında haber oldu, Diyanet’in bu konudaki görüşü merak edilmeye başlanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.