Çanakkale'de ciğerlerimiz yanıyor! Söndürme çalışmaları sürüyor

Çanakkale'de ciğerlerimiz yanıyor! Söndürme çalışmaları sürüyor

Çanakkale’de dün öğlen saatlerinde başlayan orman yangınlarına müdahale sürüyor. Gece boyu süren yangın sebebiyle 10 köy boşaltılırken, bin 251 kişi tahliye edildi.

Türkiye Çanakkale’den gelen orman yangını haberiyle sarsıldı. Dün öğlen saatlerinde Kaydere köyüne yakın ormanlık alanda çıkan yangın, aşırı rüzgarın etkisiyle giderek büyüdü. AFAD'dan yapılan açıklamada "Toplam 2 bin 659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arasöz, 71 su tankeri 328 araç ve iş makinesi sevk edilmiştir. Bölgedeki 10 köyde 337 hane-bin 251 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

ciger-ic.jpg

81 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

AFAD, yangın bölgesine 2 bin 659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 araç ve iş makinesi sevk edildiğini açıkladı.

cccci.jpg

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

"Orman yangınında 81 vatandaşımız dumandan etkilenmiş olup, 72 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bölgedeki 9 köyde toplamda 337 hane - 1.251 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Kızılay tarafından bölgedeki vatandaşlarımıza ve personele yemek ve içecek ikramı yapılmaktadır."

ciiii.jpg

BAKAN YUMAKLI’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Çanakkale’yi etkisi altına alan ve 21 saattir süren orman yangınını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterden inceledi. Bakan Yumaklı sosyal medya hesabından “Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı. Şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteri ile havadan müdahalemiz sürüyor. Kara gücümüzün cansiparane mücadelesi de aralıksız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ciiiiiis.jpg

OLAYIN VAHAMİYETİ GÜN AĞIRINCA ORTAYA ÇIKTI

21 saattir devam eden orman yangınının bıraktığı tahribat gün ağırınca ortaya çıktı. Yanan bölgeler dronla görüntülenirken, yangının geniş bir alanda devam ettiği ve helikopterlerin havadan yangına müdahale ettiği görüldü.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.