Canan Karatay’dan 22 küp şeker uyarısı

Canan Karatay’dan 22 küp şeker uyarısı

Kalp ve iç hastalıkları profesörü olan Prof. Dr. Canan Karatay, şekerin vücuda alındığında zehre dönüştüğünü belirtirken özellikle içeceklerle ilgili uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın beyaz şekerle ilgili uyarıları devam ederken, ünlü doktor şekerin vücuda alındığında tehlikeli bir zehre dönüştüğünü belirtti.

“22 KÜP ŞEKER GÜCÜNDE”

Şekerin tüketilmemesi gerektiğinin altını çizen Canan Karatay, kanserden korunmak için şekerle aramıza mesafe konulması gerektiğine de dikkat çekti. Canan Karatay, “Bugün maalesef şeker hastalarına verilen listelerde 8-10 dilim ekmek var. Ondan sonra şeker hastalığı iyileşmez deniliyor. Şeker hastalığı ailede varsa dahi, o ailenin beslenmesine bağlıdır, yanlış beslenmesine bağlıdır. Kesinlikle genetik değildir. Şeker hastalığı da, kanser de iyileşir. Hiçbiri genetik değildir. Hepsi yediğimize, içtiğimize ve yaşama biçimimize bağlıdır” şeklinde konuştu.

canan karatay portresi

“İNSÜLİN EN ÖNEMLİ HORMANLARDAN BİRİSİDİR”

Prof. Dr. Canan Karatay, insüline de dikkati çekerek "Açlık kan şekerinizi ölçtüğünüz zaman normal ise şeker hastalığım yoktur diye kanmayın. Ya tokluk şekerine bakılacak, ya da kan insülinine. En hassası kan, insülin değeridir. İnsülin en önemli hormonlardan biridir” ifadelerini kullanırken, aynı zamanda bir bardak şekerli içeceğin içinde 22 adet küp şeker değerinde şekerin olduğunu belirtti ve şekerli tüm içeceklerden uzak durulmasını bir kez daha uyardı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.