ÇANKAYA BELEDİYE BŞK. EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ NAZIM HİKMET PARKI İÇİ KAFE-RESTORAN İHALESİ

MADDE 1- Belediyemiz yetki ve sorumluluğunda bulunan aşağıda adresi,metrekaresi, aylık ve yıllık muhammen bedeli, kira süresi ve geçici teminatı belirtilen Cafe /Restoran yerinin kiraya verilmesi işi; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun uyarınca kapalı teklif usulü ile ihale edilecektir.
S.NOKİRAYA VERİLECEK YERNİTELİĞİAYLIK MUHAMMEN
BEDEL
YILLIK MUHAMMEN BEDELKİRA SÜRESİ%3 GEÇİCİ TEMİNATİHALE TARİHİ VE
SAATİ
1KEKLİKPINARI MAHALLESİ NAZIM HİKMET PARKI İÇERİSİNDEKİ CAFE/ RESTORAN95 M² ZEMİN KATA, 95 M² KAPALI TERAS KATINA SAHİP TOPLAMDA 190 M² KAPALI ALANCAFE/ RESTORAN15.000,00-(ONBEŞBİN)TL+%18 KDV180.000,00-(YÜZSEKSENBİN)TL+% 18KDV10 (On) Yıl5.400,00-(BEŞBİNDÖRTYÜZ)TL25/05/2023
14:00
MADDE 2- Şartname ve ekleri Çankaya Belediye Başkanlığı Ziya Gökalp Caddesi No:11 06420 Kızılay/ANKARA adresinde A-1 Blok 6. katta bulunan Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nde mesai saatleri içerisinde görülebilir. İhaleye katılmak isteyenler 1.000,00-(Bin)TL karşılığında ihale dosyası almak zorundadır.
MADDE 3- İhale, Çankaya Belediye Başkanlığı Ziya Gökalp Caddesi No:11 B-1 Blok Kat :9 Kızılay/ANKARA adresinde bulunan Encümen Salonu'nda İhale Komisyonu huzurunda yukarıda belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır.
MADDE 4- Kiraya verilecek yerin, yukarıda belirtilen geçici teminat tutarı nakit olarak Belediye veznesine yatırılır ya da 5.maddenin 5.7 fıkrasında belirtildiği şekilde banka teminat mektubu, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler olarak temin edilir.
MADDE 5- İhaleye iştirak edenlerden istenilen belgeler:
Dış zarf aşağıdaki belgeleri içermelidir.
5.1- İç zarf (İçerisinde sadece teklif mektubu olacaktır.)
5.2- Kanuni İkametgâh Belgesi.
5.3- Esnaf, Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi. (Aslı, noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüştür onaylı sureti)
5.3.1-Gerçek kişi olması halinde; Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya Esnaf Sanatkârlar siciline veya odasına kayıtlı olduğuna dair 2023 yılı için de geçerli belge.(Aslı, noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüştür onaylı sureti)
5.3.2-Tüzel kişi olması halinde; tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan alınmış tüzel kişiliğin sicil kaydı olduğunu gösterir 2023 yılı için de geçerli belge. (Aslı, noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüştür onaylı sureti)
5.3.3-Ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her biri 5.3.1 ve 5.3.2 maddesindeki esaslara göre temin edecekleri belgeleri sunacaklardır.
5.4- İmza Sirküleri (Noter tasdikli)
5.4.1-Gerçek kişi olması halinde; noter tasdikli imza sirküleri.
5.4.2-Tüzel kişi olması halinde; tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
5.4.3-Ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her biri 5.4.1 ve 5.4.2 maddelerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeleri sunacaklardır.
5.5-istekliler adına vekâleten ihaleye iştirak ediliyorsa istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri.
5.6- İhale dosyasının idareden satın alındığına dair dosya alındı makbuzunun aslı.
5.7- Geçici teminatın Belediyeye yatırıldığına dair alındı belgesi, limit içi Banka teminat mektubu veya Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler.
5.8- İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nden alınacak "Yer Görme Belgesi" ile sözleşme ve şartnameleri okuyup kabul ettiğine dair "Taahhüt Belgesi".
5.9- İhaleye katılacak olan isteklilerin ilk ilan tarihinden Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü'nden alacakları Belediyemize borcu bulunmadığına dair yazı.
5.10- 1 yıllık muhammen kira bedeli + %18KDV toplamı (212.400,00-ikiyüzonikibindörtyüzTL) kadar tutarın "Güvence Bedeli " olarak Belediyeye yatırıldığına dair alındı belgesi veya güvence olarak aynı tutarda kesin ve süresiz limit içi banka teminat mektubu.
5.11- İlk ilan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belge ve Gelirler İdare Başkanlığı internet vergi dairesi adresi üzerinde alınacak vergi borcu olmadığına dair belge (Aslı, noter tasdikli süreti veya aslı idarece görülmüştür onaylı suret.)
5.12- Türkiye genelinde prim borcu olmadığına dair ilk ilan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge (Aslı, noter tasdikli sureti veya aslı idarece görülmüştür onaylı sureti.)
MADDE 6- İhaleye katılacak isteklilerin şartnamede belirtilen ve örneği sunulan teklif mektubunu (5.1) deki iç zarfa koyarak ve dış zarfa şartname ve ilanda istenilen tüm evraklarla birlikte konulmuş halde en geç ihale günü saat 12.00'ye kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Ziya Gökalp Caddesi No:11 06420 Kızılay/ANKARA adresinde B-1 Blok 9. katta bulunan Yazı İşleri Müdürlüğü Encümen Bürosu'na vermeleri gerekmektedir. (İç ve dış zarf üzerine; isteklinin adı, soyadı/firma adı, açık adresi ile işin adı, ihale tarihi ve saati yazılarak kapatılıp imzalanacaktır.)
MADDE 7- İhaleye katılacak isteklilerin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nda belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
MADDE 8- İhaleye posta ile katılmak mümkündür. İhaleye posta ile iştirak edeceklerin şartname hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tekliflerini en geç ihale günü saat 12.00'ye kadar Çankaya Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü Ziya Gökalp Caddesi No:11 B-1 Blok 9. kat 06420 Kızılay/ANKARA adresine, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla gönderebilecektir. Posta kanalı ile yapılan tekliflerde; teklif edilen değer, ihaleye iştirak edenin son teklifi olarak değerlendirilecektir. Postada meydana gelecek gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
MADDE 9- 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 40. maddesinin ek fıkrası gereği; kapalı teklif usûlü ile yapılan artırma ihalelerinde; geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veya yazılı teklif alınmak suretiyle ihale sonuçlandırılır. Ancak, geçerli teklif sayısının üçten fazla olması durumunda bu işlem, geçerli en yüksek teklif üzerinden, oturumda hazır bulunan en yüksek üç teklif sahibi istekliyle, bu üç teklif ile aynı olan birden fazla teklifin bulunması halinde ise bu istekliler dahil edilmek suretiyle yapılır.
MADDE 10- İdare, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
Tel. : (0312) 458 89 00 / (2201-2250)
Fax : (0312) 458 90 76
Web : www.cankaya-bel.tr
e-posta : [email protected]
İlan olunur.
#ilangovtr BASIN NO: ILN01827507