Çankaya gölgede kaldı: 46 milyonluk taşınmazı satışa çıkardı

Çankaya gölgede kaldı: 46 milyonluk taşınmazı satışa çıkardı

ABB’nin Orman Çiftliği Mahallesi’ndeki taşınmazı satışa çıkarmasının ardından tartışmalar büyürken, Çankaya’da yapılacak satış gölgede kaldı. Çankaya Belediyesi, bütçesinin binde 7'sine denk gelen 46 milyon TL’lik taşınmazı satışa çıkardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin taşınmaz satışı ile ilgili tartışmalar büyüyor. 23 Mayıs’ta başlayan satış işlemleri ile toplam 161.915 metrekarelik taşınmazın 698 milyon TL tahmini bedelle satışa sunulacağı belirtildi.

Taşınmazlar arasında Atatürk Orman Çiftliği sınırları içinde ve Anadolu Bulvarı'na çok yakın konumda bulunan 5000 metrekarelik bir parsel de bulunduğu aktarıldı. Ticari alan imar koşullarına sahip olan parselin tahmini değeri 100 milyon TL olarak belirlendi.

ilk-paragraf.jpg

CHP YALANLADI

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Atatürk Orman Çiftliği içerisinden herhangi bir arazinin satışa çıkarılmadığı duyuruldu.

Açıklamada, “Atatürk Orman Çiftliği arazisi Ankara Büyükşehir Belediyesi yetki alanına dahil değildir. Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı tüzel kişiliğe sahip bir kamu kuruluşudur” denildi.

ikinci-paragraf.jpg

ÇANKAYA DA SATIYOR

Tartışmalar olanca hızıyla devam ederken, Çankaya Belediyesi de toplam 2089 metrekare mülkü 46 milyon 700 bin TL tahmini bedelle satışa çıkarıyor. Söz konusu satış bedelinin Çankaya Belediyesi bütçesinin yaklaşık binde 7'sine denk geldiği aktarıldı.

ucuncu-paragraf.jpg

TEPKİLER BÜYÜDÜ

Kamuya ait taşınmazların satışa çıkarılması, kamuya hizmet anlayışında çelişkiler olduğu yönünde eleştirilere neden oldu.

Eleştiriler, satışların kamu yararına aykırı olduğu ve kamu mülklerinin çıkar ve rant uğruna gözden çıkarıldığı yönünde yoğunlaşıyor.

Belediyelerin bu satışlardan elde edecekleri gelirlerle hangi projeleri finanse edeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

dorduncu-paragraf.jpg

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

ABB’nin taşınmazların satışı için yaptığı ihale duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Mülkiyeti Belediyemize ait bazı taşınmazların kentsel dönüşüm projeleri ile yatırımlara kaynak sağlanması amacıyla kat karşılığı sınırlı ayni hak tesisi, trampa edilmesi veya satılarak değerlendirilmesine ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu oylanarak oybirliğiyle kabul edildi”

son-paragraf.jpg

USULSÜZLÜK TESPİT EDİLMİŞTİ

Sayıştay’ın 2022 yılına ait mali bütçe denetim raporlarında, ABB ve Çankaya Belediyesi'ne ait bazı taşınmazların kamu dışı çevrelere kullandırıldığı, işgal edilen taşınmazlar için ise gerekli tahliye süreçlerinin başlatılmadığı belirtilmişti.

Raporda söz konusu taşınmazlar için ecrimisil tahakkuk ettirilmediği vurgulanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.