Çankaya’da sitenin çatısı uçtu: Kopan parçalar yan binaya saplandı

Çankaya’da sitenin çatısı uçtu: Kopan parçalar yan binaya saplandı

Ankara Çankaya’da bulunan Hatca Ana Sitesi’nin çatısı şiddetli rüzgardan dolayı uçtu. Çatıdan kopan parçalar yan binadaki ev ve otomobillere saplandı.

Olay, ikindi saatlerinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Akpınar Mahallesi'nde gerçekleşti. Hatca Ana Sitesi'nin çatısı, akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur ve kuvvetli rüzgarın ardından uçtu. O anlar cep telefonu kamerası ile kaydedilirken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çatısı uçan binanın yöneticisi 56 yaşındaki Şevki Gülhan, yaklaşık 200 bin liralık hasarlarının olduğunu belirterek, "Saat 15.30 civarında fırtınadan çatı uçmuş. Çocuğum haber verdi. Çatıdan dolayı dairelerin içinde sızıntılar var. İtfaiye gelmiş yan apartmana da parçalar düşmüş. 200 bin lira civarında hasarımız var, yetkili kurumlardan yardım istiyoruz" dedi.

Dairesinde sızıntıların olduğunu belirten Satı Aşıkoğlu da hala korkudan titrediğini söyleyerek, "Çok korktum deprem oluyor zannettim. O kadar şiddetliydi ki koltuğum dahi sallandı. Dolu da camlara vurdu hala titriyorum. Tuvaletim ve banyomda akıntılar var başka yerde yok çok şükür. Çok korktum çok büyük felaketti" diye konuştu.

11.jpg

“ANİDEN BİR FIRTINA ÇIKTI”

Çatıdan kopan parçaların saplandığı Batı Sitesi'nde oturan 32 yaşındaki Murat Seyfullah Uslu, apartmanda yaşayan komşularının otomobillerinin camlarının kırıldığını söyleyerek, "Aniden bir fırtına çıktı gördüğünüz gibi tahtalar balkonlarımıza uçtu camlar aşağıya indi. Şu anda bütün sistem TV, internet sistemleri çöktü. Arabalarımızda sorun var, komşularımızın arabasının da camları kırılmış. Komşumuzun balkonuna parça isabet etmiş. Aracımı alıp çıkacağım; yan binadan parçalar düşüyor. Binamızın en kötü 250 bin lira masrafı olabilir" şeklinde konuştu.

“KARŞILAŞTIĞIM MANZARA BUYDU”

Kuvvetli rüzgardan dolayı, balkonuna yan binada parçaların girdiği söyleyen 57 yaşındaki Gülnur Baykal ise "Bugün yaşadıklarımız büyük bir şok. Çalıştığım esnada site görevlisi aradı hiç böyle olacağı aklıma gelmedi. Hala kendimde değilim. Eve geldiğimde karşılaştım manzara buydu. Her taraf cam kırığıydı. Ne yapılabilir, nasıl bir çözüm bulunabilir? Bunun araştırması içindeyiz. Yapıların birbirine yakın olması bunları tetikliyor" ifadelerini kullandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.