Caydırıcı tedbirler yolda! Öğretmene şiddete ceza arttırılıyor

Caydırıcı tedbirler yolda! Öğretmene şiddete ceza arttırılıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, vahşice öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan olayından sonra atılacak adımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, "Yeni bir öğretmenlik meslek kanunu hazırladık. Caydırıcı tedbirler alacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2 gün önce lise müdürü İbrahim Oktugan’ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K.'nın silahlı saldırısıyla hayatını kaybetmesinin ardından atılacak adımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

BUGÜN DERS ZİLİ ÇALMADI

Eyüpsultan’da, özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K.'nın silahlı saldırısıyla hayatını kaybetmesinin ardından olaya tepki göstermek amacıyla çeşitli sendikalara üye öğretmenler, bugün derse girmedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir televizyon programında sürece ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Tekin açıklamalarında bu tür olaylarda hep beraber tedbir alınırsa çözülebilecek bir konu olduğunu söyleyerek, "Haziran ayından itibaren aldığımız tedbirler olayların yaşanmaması için çaba gösterdik. Valilerle yaptığımız toplantıda da gündemlerden bir tanesi okuldaki güvenlik tedbirleriydi" dedi.

CAYDIRICI NİTELİKTE TEDBİRLER ALACAĞIZ

Yeni bir öğretmen meslek kanunu hazırladıklarını söyleyen Tekin, "Bu konularla ilgili öğretmen arkadaşlarımızın talepleri, caydırıcılığa yönelik talepler oldu. Yeni bir öğretmenlik meslek kanunu hazırladık. Bunun içinde okulda şiddeti önlemeye yer veriyoruz. Caydırıcı nitelikte tedbirler alacağız. Hem idari hem de hukuki açıdan tedbirler alıyoruz." dedi

Bakan Yusuf Tekin'in açıklamaları şöyle sürdürdü:

"Öğretmen kanuna koyduğumuz madde ile öğretmenlerimize yönelik şiddette cezaların yüzde 50 artırıcı bir madde koyuyoruz. Bu fiili işleyenlerin hafif cezalarının ertelenmesi hükümleri vardı. Biz öğretmenlerimize yönelik bu cezaların ertelenmesinin engellenmesini istedik. Öğretmene şiddet uygulayan kişilerin tutuklu yargılanmasını istiyoruz. Son olarak sözleşmeli öğretmen arkadaşlarımızın da yaptıkları işin kamu görevlisi gibi kabul edilip devlet okullarındaki öğretmenlerimiz gibi yukarıdaki saydığım hususlar gibi değerlendirilmesi sağlanacak. Okullarımızdaki güvenlik görevlisi sayısını artırıp daha güçlü bir mekanizma kuracağız. Bize ulaşan taşkınlık söz konusu olmadı.

Yasal düzenleme şu anda ilgili kurullarla görüşülüyor. Tahmin ediyoruz ki önümüzdeki hafta Meclis'e sevk edilmiş olur. TBMM'nin takvimine göre Haziran ayı başında yasalaşacağını düşünüyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.