Cem Küçük ağzından kaçırdı: İşte beklenen emekli zammı

Cem Küçük ağzından kaçırdı: İşte beklenen emekli zammı

İktidara yakınlığıyla bilinen Gazeteci Cem Küçük, milyonlarca emeklinin merakla beklediği zammı canlı yayında ağzından kaçırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘emekli yılı’ olarak ilan ettiği 2024’te milyonlarca emekli vatandaş, maaşlarına yapılacak ara zammı merakla bekliyor.

7 bin 500 TL emekli maaşının 10 bin TL’ye çıkarılmasının ardından bu zam, kimi emekli tarafından yetersiz bulunurken gözler temmuz ayında maaşlara ara zam yapılıp yapılmayacağı konusuna çevrildi.

emekli-002.jpg

EYT’LİLER YÜK OLDU

Hükümete yakınlığı ile tanınan Gazeteci Cem Küçük, emeklilere yönelik yapılması beklenen zammı canlı yayında ağzından kaçırdı. Küçük, yaptığı açıklamalarda EYT'nin bütçede büyük bir yük oluşturduğunu ve 2024’te emekli sayısının 18 milyona çıkmasının öngörüldüğünü ifade etti.

uzgun-emekli-001.jpg

TEMMUZDA ZAM VAR MI?

Cem Küçük, emekli maaşlarına yönelik seyyanen zam için de "Temmuz ayında seyyanen zam beklemiyorum. 2025 Ocak ayında seyyanen zam olacağını tahmin ediyorum" dedi.

Oturan emekli

TASARRUF EMEKLİYE YÖNELECEK

Ayrıca, kamuda tasarruf söylemlerinin gündemde olduğunu ve bu tasarrufların emekliye yöneleceğini vurgulayan Küçük, “Büyükşehirdeki emekliye kira desteği verilecek. Emekliye bölgesel ödemenin gündemde olduğunu söyleyelim" şeklinde konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.