Cem Seymen kimdir? Cem Seymen kaç yaşında, mesleği ne?

Cem Seymen kimdir? Cem Seymen kaç yaşında, mesleği ne?

Cem Seymen son günlerde sosyal medyada gündem olması nedeniyle internette en çok aranan isimlerden biri oldu. Peki, Cem Seymen kimdir? Cem Seymen kaç yaşında, mesleği ne?

Gazeteci kimliği ile dikkat çeken Cem Seymen son olarak Milletvekilliği adaylığını açıkladı. Milletvekili adaylığını açıklamasının ardından Cem Seymen Kimdir? Cem Seymen hangi partiden Milletvekili adayı oldu aramaları hız kazandı.

cem-seymen-ic.jpg

CEM SEYMEN KİMDİR?

1972 yılında Nevşehir Ürgüp’te dünyaya gelen Cem Seymen, Ürgüp Belediye Başkanlığı ve 18. dönem Nevşehir Milletvekili Cemal Seymen'in oğludur. Liseyi İstanbul’da bitirdikten sonra Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği eğitimini tamamladı. Cem Seymen, City University of New York’ta “Siyasal Ekonomi” ve New York Üniversitesi’nde Televizyon Yayıncılığı eğitimi aldı.

cem-seymmen.jpg

CEM SEYMEN MESLEĞİ NEDİR?

6 yıl New York Başkonsolosluğu’nda çalışan Cem Seymen, Amerika’daki eğitim hayatı bittikten sonra BRT televizyonunda ekonomi muhabiri olarak görev yaptı. BRT’de yaşam haberleri ile ilgili “Hayatın Renkleri” programını sundu. CNN TÜRK Ekonomi Servisi’nde çalışmaya başladı. CNN TÜRK’te Sanayi Rotası programını sundu. Cem Seymen, haber spikerliğinin yanı sıra “Para Dedektifi” programı ile birlikte bilim, teknoloji, eğitim, inovasyon, üretim, tarım ve hayvancılık alanlarında araştırmalar yaptı. 2020 yılında “Özgürlüğün Rengi Mavidir”adlı deneme kitabı yayımladı. Cem Seymen son olarak CHP’den Milletvekilliği adaylığını açıkladı.

CEM SEYMEN’İN ALDIĞI ÖDÜLLER

''İletişim Akademisyenleri Medya ve İletişim Ödülleri", Maltepe Üniversitesi

"Yerel Gazetecilik Ödülü", TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO)

"Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü"

"Yeşil Küre Ödülü", Çevre Koleji

"Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" (Para Dedektifi)

"Yılın En Çevreci TV Programcısı Ödülü"

"Bülent Yardımcı Özel Ödülü" , Ekonomi Gazetecileri Derneği - (Para Dedektifi)

''2017 Necmettin Erbakan Ödülleri'', Medya Ödülü

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.