Çetin Emeç kimdir, ne zaman öldü?
Çetin Emeç kimdir, ne zaman öldü? sorularının cevapları merak ediliyor. Yazılı basının tiraj ustası lakaplı Çetin Emeç kimdir, ne zaman öldü?
Çetin Emeç kimdir, ne zaman öldü? sorularının insanlar tarafından araştırılıyor. Terörün hedef aldığı ve suikast sonucu öldürülen Çetin Emeç kimdir, ne zaman öldü? İşte detaylar:
ÇETİN EMEÇ KİMDİR?
1935 yılında İstanbul’da doğan Çetin Emeç’in annesi Rabia Emeç, babası ise gazeteci, Demokrat Parti'nin kurucularından milletvekili Selim Ragıp Emeç'tir. Zeynep, Leyla ve Aydın isimli üç kardeşi vardır. Çetin Emeç, Bilge Emeç ile evlenmiş, Mehveş ve Mehmet isimli iki çocuğu olmuştur. Kızı Mehveş Emeç, Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısıdır. Çetin Emeç, Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Gazeteciliğe 1952'de babası Selim Ragıp Emeç'in Son Posta gazetesinde başladı. Babası Demokrat Parti'den milletvekili seçilip 27 Mayıs Darbesi'nden sonra tutuklanınca gazetenin başına geçmiştir.
Hayat ve Ses dergilerinde yazı işleri müdürlüğü yaptıktan sonra 1972 yılında Hürriyet Grubu'na geçti. Hürgün Yayınları'nın genel yayın yönetmenliğini yaptığı sırada, Hürriyet Gazetesi'nin de genel yayın müdürlüğü görevini üstlenen Emeç, 1984-1985 yıllarında da genel yayın yönetmeni olarak Milliyet'e transfer oldu. 1986'da genel koordinatör olarak Hürriyet gazetesine döndü. 38 yıllık gazeteci olan Emeç, Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ve Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi.
ÇETİN EMEÇ SUİKASTI
Usta gazeteci Çetin Emeç, 7 Mart 1990 tarihinde işine gitmek üzere İstanbul Suadiye'deki evinden çıktığı sırada maskeli iki adam tarafından 7 kez kurşunlanarak öldürüldü. Aracın şoförü Sinan Ercan ise can haliyle arabadan inip kaçarken saldırganlar onu da 15 metre ileride yakalayıp yol kenarında öldürdü. Vefat ettiğinde 55 yaşında olan Çetin Emeç'in cenazesi, İstanbul'da Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
ÇETİN EMEÇ’İN ADI NERELERDE YAŞATILIYOR?
Çetin Emeç'in adı; Ankara Çankaya'daki, İstanbul Suadiye'deki ve Tekirdağ Çorlu'daki bulvarlara,Ümraniye Dudullu, Tekirdağ Çorlu, Aydın Kuşadası ve Tunceli'de çeşitli caddelere, İstanbul Bayrampaşa semtinde bulunan futbol stadına, Ümraniye çarşı meydanında bulunan parka, Kocaeli'de bir üst geçide, İzmit'in merkez ilçesinde bir caddeye, İzmir Büyükşehir Belediyesinde bir salona ve sergi binasına, Edirne’de bir caddeye, Beşiktaş Belediyesi'nde bir gündüz çocuk bakımevine verilerek yaşatılmaktadır.
Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.