Çetin Gören kimdir? Çetin Gören kaç yaşında, aslen nereli? Çetin Gören Hapiste mi?

Çetin Gören kimdir? Çetin Gören kaç yaşında, aslen nereli? Çetin Gören Hapiste mi?

Çetin Gören'in kim olduğu merak edildi. Arama motorlarında Çetin Gören kimdir? Çetin Gören kaç yaşında, aslen nereli? sorgulamaları yer almaya başladı.

Çetin Gören'in kim olduğu gündemde. Vatandaşlar Çetin Gören kimdir? Çetin Gören kaç yaşında, aslen nereli? sorularının cevabını merak ediyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

ÇETİN GÖREN KİMDİR?

Çetin Gören, Bataklık operasyonu ile tutuklanan örgüt kurucusu ve yöneticisidir. Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve kamuoyunda "Bataklık Operasyonu" olarak bilinen soruşturma kapsamında Çetin Gören'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi "suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama" ve "uyuşturucu ticareti"nden yakalandı.

Yakalanan şüpheliler 450'şer yıldan 1470'er yıla kadar ceza istendi.

ÇETİN GÖREN'İN PKK VE FETÖ'YE PARA GÖNDERMESİ

İddianamede, Gören'in Brezilya'da "uluslararası uyuşturucu madde ticareti" Hollanda'da "kara para aklama", "sahtecilik", "uyuşturucu madde ticareti", "suç örgütü üyesi olmak" ve "ateşli silah bulundurmak" suçlarından "kırmızı bülten" ile arandığı, İtalya'da ise tutuklama talebinin bulunduğu ifade edildi.

Davada itirafçı sanık H.A, Çetin Gören'in Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gazete ve dergilerine abone olduğunu, örgütün Hollanda abisine elden himmet adı altında 150 bin avro verdiğini iddia etti.

İddianamede, Çetin Gören'in, PKK'ya 60 milyon avro aktardığı da tespit edildi.

Eylül 2022’de Çetin Gören de dahil olmak üzere tüm sanıklar tahliye edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.