Cevat Akşit kimdir? Cevat Akşit kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Cevat Akşit kimdir? Cevat Akşit kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Cevat Akşit son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. İnsanlar Cevat Akşit kimdir? Cevat Akşit kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorularının yanıtlarını arıyor.

Ülke gündemi içerisinde konuşulan isimler arasında Cevat Akşit var. Cevat Akşit son zamanlarda en merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, Cevat Akşit kimdir? Cevat Akşit kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar:

cevat akşit

CEVAT AKŞİT KİMDİR?

Cevat Akşit, 1938 yılında Denizli’nin Yatağan ilçesinde dünyaya geldi. Cevat Akşit, henüz dört yaşında iken babası yaşamını yitirdi. Annesi Havva hanım ile büyüyen Cevat Akşit, ilkokulu bitirdikten sonra iki sene amcası Zühtü Akşit' ten Kur' anı Kerim ve Arapça dersleri aldı. 1952 yılında Isparta İmam hatip Okulu'nda okumaya başladı.

1958 yılında müezzin olarak atama edildiği Fatihzeyrek'teki Ümmü Gülsüm Mescidi'nde uzun seneler Mehmed Zahid Koktu tarafından dersler gördü. 1963 senesinde İstanbul şehri yüksek İslam Enstitüsü ve 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi olmak üzere 2 ayrı fakülteden aynı anda mezun oldu. 1975 yılında doktor,1980 yılında doçent ve 1988 yılında İslam Hukuku Profesörü unvanı aldı. Cevat Akşit, akademisyenlik ve üniversitede idari yönetici olarak görev aldı. Daha sonrasında ise emekli oldu. Cevat Akşit Hoca, aynı zamanda 4 çocuk babasıdır. Hali hazırda vaizliğe devam eden Cevat Akşit, Semerkand TV ve TV5 televizyon kanallarında sıklıkla vaazlar vermektedir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.