Cezaevinde Fenalaşan Menajer Ayşe Barım Hastaneye Kaldırıldı

Cezaevinde Fenalaşan Menajer Ayşe Barım Hastaneye Kaldırıldı

Gezi Parkı soruşturması kapsamında tutuklanan menajer Ayşe Barım, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde rahatsızlanarak hastaneye sevk edildi.

Gezi Parkı soruşturması kapsamında tutuklanan menajer Ayşe Barım, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde rahatsızlanarak hastaneye sevk edildi. Barım’ın sağlık durumuna ilişkin ilk bilgiyi gazeteci Nevşin Mengü sosyal medya hesabından duyurdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Gezi Parkı soruşturması çerçevesinde tutuklanan Barım hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım" suçlaması yöneltilmişti.

Soruşturma dosyasında, firari sanık Memet Ali Alabora ile yaptığı iddia edilen görüşmelerde sanatçılarla Gezi Parkı’nda bildiri yayımlanması yönünde fikir alışverişi yaptığı ve bunu hayata geçirdiği öne sürülmüştü. Barım’ın Osman Kavala, Çiğdem Utku Mater ve Memet Ali Alabora ile sık iletişimde olduğu ve temsil ettiği sanatçıları bu sürece dahil ettiği iddiaları da dosyada yer aldı.

Barım’ın hastaneye kaldırılmasının ardından sağlık durumuna ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.