CHP Hatay'da oylarını artırdı mı? CHP’nin Hatay'da milletvekili sayısı arttı mı? CHP Hatay milletvekili sayısı kaç oldu?

CHP Hatay'da oylarını artırdı mı? CHP’nin Hatay'da milletvekili sayısı arttı mı? CHP Hatay milletvekili sayısı kaç oldu?

2023 genel seçimi sonrası şehirlerdeki milletvekili dağılımı merak ediliyor. Peki Hatay'da hangi parti kaç milletvekili çıkardı? CHP Hatay'da oylarını artırdı mı? CHP Hatay milletvekili sayısı kaç? CHP Hatay milletvekili kim? İşte cevabı:

14 Mayıs 2023 Genel Seçim sonuçları kadar partilerin hangi şehirden kaç milletvekili çıkardıkları da merak ediliyor. Bu anlamda en çok sorgulanan şehirlerden birisi de Hatay. Peki CHP Hatay'da 2018 Genel Seçimlerine göre oyunu artırabildi mi? CHP Hatay milletvekili sayısı kaç? CHP Hatay milletvekili kim? CHP Hatay'da kazandı mı? Hatay'da hangi parti kaç milletvekili çıkardı? İşte cevabı:

CHP HATAY’DA KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

Cumhuriyet Halk Partisi 2023 Genel Seçimlerinde Hatay'da toplam 253.886 oy aldı.

Bu oy sayısı CHP’ye toplam oyların yüzde 28.39’unu kazandırdı.

Bu sonuçlarla beraber CHP Hatay'da 4 adet milletvekili çıkardı. Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu ve Necmettin Çalışkan Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından meclise girmeye hak kazandı.

genel-002.jpg

CHP HATAY OYLARI ARTTI MI?

Cumhuriyet Halk Partisi 2018 Genel Seçimlerinde Hatay'da yüzde 30,84 oy almıştı. Bu sonuç CHP’ye Hatay'da 4 adet milletvekili kazandırmıştı.

2018 yılında İsmet Tokdemir, Serkan Topal, Suzan Şahin ve Mehmet Güzelmansur Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından meclise girmeye hak kazanmıştı.

CHP 2023 Genel Seçimlerinde oyların yüzde 28.39’unu alarak 2018 seçimlerine göre yaklaşık yüzde 2’lik bir oy kaybı yaşadı. Bu sonuçlar ile beraber CHP Hatay'da 4 olan milletvekili sayısını korumuş oldu.

millet-003.jpg

2023 HATAY MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

Ak Parti Hatay Milletvekili Sayısı: 4

CHP Hatay Milletvekili Sayısı: 4

MHP Hatay Milletvekili Sayısı: 1

TİP Hatay Milletvekili Sayısı: 1

İYİ Parti Hatay Milletvekili Sayısı: 1

2018 HATAY MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

AK Parti Hatay Milletvekili Sayısı: 5

CHP Hatay Milletvekili Sayısı: 4

MHP Hatay Milletvekili Sayısı: 1

HDP Hatay Milletvekili Sayısı: 1

Yüksek Seçim Kurulu’nun 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel Seçimleri kesin sonuç listesini yayınladı. 2023 Genel Seçimleri ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haber sitemiz www.gazeteilksayfa.com 2023 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından takip edebilirsiniz.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.