CHP Muğla'da oylarını artırdı mı? CHP’nin Muğla'da milletvekili sayısı arttı mı? CHP Muğla milletvekili sayısı kaç oldu?

CHP Muğla'da oylarını artırdı mı? CHP’nin Muğla'da milletvekili sayısı arttı mı? CHP Muğla milletvekili sayısı kaç oldu?

2023 genel seçimi sonrası şehirlerdeki milletvekili dağılımı merak ediliyor. Peki Muğla'da hangi parti kaç milletvekili çıkardı? CHP Muğla'da oylarını artırdı mı? CHP Muğla milletvekili sayısı kaç? CHP Muğla milletvekili kim? İşte cevabı:

14 Mayıs 2023 Genel Seçim sonuçları kadar partilerin hangi şehirden kaç milletvekili çıkardıkları da merak ediliyor. Bu anlamda en çok sorgulanan şehirlerden birisi de Muğla. Peki CHP Muğla'da 2018 Genel Seçimlerine göre oyunu artırabildi mi? CHP Muğla milletvekili sayısı kaç? CHP Muğla milletvekili kim? CHP Muğla'da kazandı mı? Muğla'da hangi parti kaç milletvekili çıkardı? İşte cevabı:

CHP MUĞLA’DA KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

Cumhuriyet Halk Partisi 2023 Genel Seçimlerinde Muğla'da toplam 275.567 oy aldı.

Bu oy sayısı CHP’ye toplam oyların yüzde 37.59’unu kazandırdı.

Bu sonuçlarla beraber CHP Muğla'da 4 adet milletvekili çıkardı. Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici ve Selçuk Özdağ (Gelecek Partisi) Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından meclise girmeye hak kazandı.

manset.jpg

CHP MUĞLA OYLARI ARTTI MI?

Cumhuriyet Halk Partisi 2018 Genel Seçimlerinde Muğla'da yüzde 41,30 oy almıştı. Bu sonuç CHP’ye Muğla'da 4 adet milletvekili kazandırmıştı.

2018 yılında Burak Erbay, Suat Özcan, Süleyman Girgin ve Mürsel Alban Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından meclise girmeye hak kazanmıştı.

CHP 2023 Genel Seçimlerinde oyların yüzde 37.59’unu alarak düşüş yaşadı. Oy kaybına rağmen bu sonuçlar ile beraber CHP Muğla'da 4 olan milletvekili sayısını korumuş oldu.

CHP’nin kaybettiği yaklaşık yüzde 4 oranındaki oyun TİP’e gitmiş olabileceği belirtiliyor.

2023 MUĞLA MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

Ak Parti Muğla Milletvekili Sayısı: 2

CHP Muğla Milletvekili Sayısı: 4

İYİ Parti Muğla Milletvekili Sayısı: 1

millet-001.jpg

2018 MUĞLA MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

AK Parti Muğla Milletvekili Sayısı: 2

CHP Muğla Milletvekili Sayısı: 4

İYİ Parti Muğla Milletvekili Sayısı: 1

Yüksek Seçim Kurulu’nun 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel Seçimleri kesin sonuç listesini yayınladı. 2023 Genel Seçimleri ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haber sitemiz www.gazeteilksayfa.com 2023 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından takip edebilirsiniz.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.