Millet İttifakı’nın ana mottosunu açıkladı

Millet İttifakı’nın ana mottosunu açıkladı

CHP PM Üyesi Müslim Sarı, Millet İttifakı’nın seçim kampanyasında kullanacağı ana mottonun “millet sofrası” vurgusu olacağını açıkladı.

CHP PM Üyesi Müslim Sarı, Millet İttifakı’nın seçim kampanyasında kullanacağı ana mottonun “millet sofrası” vurgusu olacağını açıkladı. Habertürk TV’de Kübra Par’ın sunduğu Açık ve Net programının konuğu olan CHP PM Üyesi Müslim Sarı, Millet İttifakı’nın ana seçim mottosunun “millet sofrası” olacağını söyledi.

Müslim Sarı “Millet İttifakı 6 parti ile yola çıktı, ortak politikalar metni oluştu. Bu ittifakın dışında kalan partileri de sofraya davet ediyor” dedi. Bunun ilk örneğinin Gelecek Partisi’nin bugünkü iftar programında görüldüğünü belirten Sarı, “Ana mesaj, ana slogan millet sofrasıydı” hatırlatmasında bulundu.

Peki Müslim Sarı kimdir, aslen nereli, Müslim Sarı evli mi?

Müslim Sarı 24 Mayıs 1974 İstanbul doğumludur. Ancak aslen Gümüşhanelidir. Türk politikacı, ekonomist olan Müslim Sarı, ilköğrenimini Pendik Esenyalı Taşağılı İlköğretim Okulu’nda, ortaöğrenimini ise Esenyalı Ortaokulu ve Kartal Ticaret Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olan Sarı, aynı üniversitede Siyaset Bilimi Ana Bilim dalında ise yüksek lisans yaptı.
2011’de yapılan genel seçimlerde CHP’den İstanbul 1. Bölgeden aday olarak 24. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

Mecliste ‘Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev aldı. 2017’de İş Bankası yönetim kurulu üyesi oldu. 2019 yılında CHP Parti Meclisi üyesi olunca bankadaki görevinden istifa etti. Halen CHP Parti Meclisi üyesidir.

Müslim Sarı evli mi?

Sarı, üniversite yıllarındayken 19 yaşında tanıştığı Hatice Sarı ile 1999 yılından beri evlidir. Türkiye Üzerine Notlar adlı araştırma inceleme kitabı Nadir Kitap tarafından yayınlanmıştır.


Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.